اشتباهات زبان بدن در هنگام سخنرانی

زبان بدن یکی از بهترین و رایج ترین ابزارهای برقراری ارتباط می باشد و این روش شامل ارتباط های کلامی و غیرکلامی است. به کمک این ابزار و ویژگی های آن همچون ارتباط چشمی، حرکات دست و بدن و تن صدا می توانیم علاوه بر برقراری ارتباط، رساندن اطلاعات به مخاطبان، اعتماد به نفس و تسلط خود بر موضوع را نیز به دیگران نشان دهیم. گاهی استفاده نادرست از این روش باعث حواس پرتی خود و حضار می شود. در ادامه اشتباهات زبان بدن هنگام سخنرانی که باعث حواس پرتی و فراموش کردن موضوع می شود را ذکر خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
حرکات دست بیش از اندازه
برای داشتن یک سخنرانی عالی و تاثیرگذار همیشه باید از دستان خود در حد مناسب استفاده کنیم، برای مثال می توانیم هنگام تایید، تاکید و شمارش از دستان خودمان استفاده کنیم در غیر این صورت باید دستان را مقابل خود نگه داریم. گاهی برخی از افراد هنگام سخنرانی، بیش از حد از دستان خود استفاده می کنند، به مدت طولانی دستشان را داخل جیبشان نگه می دارند، دست ها را پشتشان پنهان می کنند و یا مدام آنها را در هم گره می کنند. این حرکات درواقع این پیام را به مخاطب می دهد که «موارد و موضوعی را که ذکر می کنم، کاملا صحیح نبوده و من به شخصه به آنها اعتماد ندارم»، حتی گاهی برخی افراد این حرکات را توهین به خود تلقی می کنند.
برقرار نکردن ارتباط چشمی
یکی از ویژگی های مهم و کارآمد زبان بدن، برقراری ارتباط چشمی می باشد، به این صورت که شما برای اینکه بر مخاطبان تسلط داشته باشید و یا زمانی که مخاطبتان در مورد موضوعی صحبت می کند، با این کار به وی نشان می دهید که مشتاق گوش کردن به او هستید. گاهی افراد مبتدی از برقراری ارتباط چشمی اجتناب کرده و مدام به ساعت و حتی اطراف خود نگاه می کنند و مستقیما به مخاطب خود نگاه نمی نگرند. گاهی این کار باعث می شود که مخاطب تمرکز خود را از دست بدهد و اگر حضار و یا مخاطبان حواسشان پرت شود، ممکن است کاری انجام دهند که حواس و تمرکز شما هم بر هم ریزد و نتوانید به خوبی سخنرانی خود را اداره کنید.
حالت نامناسب بدن
به خاطر داشته باشید که حالت فیزیکی بدن یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده زبان بدن موثر و مفید می باشد. بنابراین در این حالت بهتر است شما همیشه صاف بنشینید، گاهی در حالت نشسته به سمت مخاطب خود خم شوید و همیشه حالت چهره ای خنثی داشته باشید، زیرا این کارها باعث می شود تا مخاطبان نتوانند درباره حرفه ای و یا غیرحرفه ای بودن شما قضاوت کنند. اگر این ویژگی را رعایت نکنید برای مثال اگر همیشه شانه هایتان افتاده باشد، قوز کنید و حالت چهره ای جدی به خود بگیرید، نمی توانید سخنرانی قوی و موفقی داشته باشید و در این حالت شما به مخاطبان خود اجازه می دهید تا درباره تسلط شما بر موضوع قضاوت کنند.
اکنون که از اهمیت زبان بدن در سخنرانی مطلع شدید، امیدواریم بتوانید از اشتباهات رایج زبان بدن در حین سخنرانی جلوگیری کرده و بیشترین تاثیر را بر مخاطبان خود داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید