کاهش هورمون استرس

هورمون کورتیزول نام دیگر هورمون استرس می باشد که غدد آدرنالین آنرا ترشح می کنند، لازم به ذکر است که این هورمون به تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم فشار خود در مواجه با بحران ها کمک بسیاری می کند. به بیانی دیگر هورمون کورتیزل یا استرس نقش مهمی در بدن انسان دارند به طوری که هنگام مواجه شدن با بحران به شما کمک می کند تا به منابع انرژی که در بدن وجود دارند دست پیدا کرده و بتوانبد موقعیت را به خوبی مدیریت کنید.
لازم به ذکر است که این هورمون مضراتی نیز به همراه دارد که این مضرات عبارتند از: اختلال در خواب، ایجاد ناهنجاری در سطح قند خون و حتی گاهی باعث اضافه وزن در ناحیه شکم نیز می شود. این مشکل زمانی به وجود می آید که اتفاقاتی را که انتظارش را ندارید برایتان اتفاق می افتد و در آن زمان دچار استرس شده و دیگر انرژی که از مواد پرکالری در بدنتان ایجاد شده کاربردی نداشته و در اطراف شکمتان جمع می شوند و مشکل اضافه وزن در ناحیه شکم به وجود می آید.
برای این مشکل راه حل های متععدی وجود دارد که ما در ادامه برخی از آنها را معرفی خواهیم کرد.
انجام مدیتیشن
براساس مطالعات دانشمندان نتایجی که به دست آمده بیانگر این می باشد، افرادی که شش هفته به طور مکرر مدیتیشن انجام داده اند به میزان چشم گیری سطح کورتیزول در بدن خود را کاهش داده و فشار خونشان تنظیم شده است. افرادی که در طول چهار ماه تمرینات مراقبه انجام داده اند، باعث کاهش ۲۰ درصد از هورمون اسرتس در بدنشان شده اند.
گوش کردن به موسیقی
پزشکان بر این باورند، زمانی که در موقعیت های استرس زا قرار می گیرید به موسیقی گوش کنید، زیرا موسیقی تاثیر آرامش بخشی بر مغز انسان می گذارد. برای مثال زمانی که در مقابل مهمان های خود معذب هستید موسیقی پخش کنید زیرا به شما کمک می کند تا آرام بمانید و بتوانید به بهترین نحو از آنها پذیرایی کنید. دانشمندان بر این باورند که گوش کردن به موسیقی باعث کاهش ۶۶ درصدی هورمون استرس می شود.
خوب خوابیدن
همانطور که می دانید بدن انسان نیاز دارد که در طول شب هشت ساعت بخوابد، افرادی که کمتر از این زمان در طول شب می خوابند بیشتر دچار استرس می شوند. محققان براین باورند که در طول شب حتما هشت ساعت بخوابید و اگر در طول شب کمتر از هشت ساعت خوابیدید، در روز بعد یک چرت کوتاه داشته باشید چون این کارها به کاهش ۵۰ درصدی هورمون استرس کمک می کند.
در این مقاله مواردی را که به کاهش هورمون استرس کمک می کند را بازگو کردیم امیدواریم با عمل به این موارد در موقعیت های استرس زا، خود را کنترل کرده و آنرا به خوبی مدیریت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید