چند اشتباه که زندگی روزانه ما را مختل می سازند
اشتباهات رایج روزانه در زندگی شاید از نظر برخی چندان تاثیرگذار و مختل کننده به نظر نرسند اما قطعا در مدت زمان طولانی، نتیجه امور و فعالیت های شما را تحت تاثیر قرار می دهند. با دانستن برخی از این اشتباهات در زندگی می توانید آنها را به حداقل رسانده و کمتر تحت تاثیرشان باشید. به همین منظور در ادامه برخی از این اشتباهات را به تفصیل برایتان آورده ایم.
فقط باید به افراد آشنا اعتماد داشت
از دوران باستان، انسان ها معمولا تنها به نزدیکان و خانواده خود اعتماد می کردند. از این رو اکثر افراد با شک و ظن به افراد غریبه یا کسانی که آشنایی با آنها ندارند می نگرند. پیشرفت جوامع امروزی باید این باور را در بین مردم جا بیاندازد که نمی توان برحسب میزان آشنایی با افراد به آنها اعتماد کرد، بلکه باید براساس ارزش به آنها اعتماد داشت.
باورهای جمعی قطعا صحیح هستند
تقریبا عموم مردم زمانی که بین دو انتخاب برای تصمیم گیری شک دارند، گزینه یا مسیری را انتخاب می کنند که اکثریت مردم آنرا انتخاب کرده باشند. تجربه ثابت کرده تمایل درونی انسان بر این است که براساس داده های آماری و رای اکثریت مردم تصمیم گیری کند، در صورتی که شاید اکثریت مردم نیز در انتخاب خود دچار اشتباه شوند، بنابراین نمی توان ۱۰۰ درصد به انتخاب عموم مردم اعتماد کرد.
تنها باید رفتارهای مثبت را یادآوری کرد
اکثر مردم عادت دارند که تنها رفتارها و عادات مثبت خود را یادآوری کرده و آنها را تقویت کنند، اما نمی دانند که عادات و رفتارهای منفی نیز قابل تامل هستند. گاهی اوقات ما انسان ها دچار اشتباهاتی می شویم و ساده از کنارشان عبور می کنیم و نمی دانیم که با تامل و تجدید نظر در رفتار خود می توانیم زندگی بهتری رقم بزنیم و شادتر با دیگران در ارتباط باشیم.
خبرهای بد اهمیت بیشتری دارند
دانشمندان با تحقیقات به این نتیجه رسیده اند مردم واکنش بیشتری نسبت به اخبار بد نشان می دهند و در واقع احساس می کنند اخبار بد از اهمیت بیشتری نسبت به اخبار مثبت برخوردارند. شاید مردم بر این باورند که با دانستن اخبار منفی می توانند از بروز آن جلوگیری کنند اما هیچ تمایلی به اخبار مثبت نشان نمی دهند.
در توانایی هایمان نسبت به دیگران برتری داریم
تقریبا همه ما با خود بر این باوریم که توانایی های ما نسبت به دیگران برتری دارند، ما هیچگاه اشتباه نمی کنیم و تقریبا، ۸۰ درصد مواقع اشتباهات تقصیر دیگران است. همین بزرگ پنداری باعث می شود که انسان در رفتارها و عقاید خود نیاندیشد و در انتخاب های خود تجدید نظر نداشته باشد. اگر سعی کنیم گاهی اوقات شرایط را از دیدگاه دیگران بنگریم و کمی اشتباهاتمان را قبول کنیم، می توانیم دنیای زیباتری بسازیم.
برای اینکه از اشتباهات روزانه رایج در زندگی جلوگیری کنیم، می توانیم کمی از باورهای کلیشه ای دست کشیده و عمیق تر به مسائل بنگریم.
دیدگاهتان را بنویسید