روش های خلاصه نویسی در فصل امتحانات

خلاصه نویسی به دانش آموزان و دانشجویان در موفقیت های تحصیلیشان کمک شایانی می کند. برخی از دانش آموزان نحوه صحیح یادداشت برداری و خلاصه نویسی از کتاب های درسی خود را نمی دانند و در این زمینه با مشکل رو برو می شوند، زیرا خلاصه برداری کار حساس و مهمی می باشد. به خاطر داشته باشید که این کار به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید درس را فرا گرفته و به سوالات امتحانی به راحتی پاسخ دهید. روش های متعددی برای خلاصه برداری وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
گام اول: مطالعه کلی فصل ها
در مطالعه کلی فصل شما هر فصل را به طور کلی بررسی می کنید، در این قسمت حتما به مواردی همچون: تصاویر، عناوین، جداول و قسمت های مهم متن توجه کنید.
مطالعه کلی فصل به شما کمک می کند تا به طور کلی پیش زمینه ای درباره درس داشته باشید و هنگامی که برای امتحان مطالعه می کنید با مشکلی مواجه نشده و ایده کلی درباره درس و مباحث آن داشته باشید.
گام دوم: یادداشت نکات مهم
در این قسمت فرد باید نکات مهم را برای خود یاداشت کند، اما متاسفانه در این مواقع برخی افراد گاهی به نکته ای برمی خورند و فکر می کنند مهم نیست و یا آن نکته را با جزئیات یادداشت می کنند. برای یادداشت برداری صحیح به موارد زیر توجه کنید:
۱) یادداشت نکات مبهم
سعی کنید قسمت هایی را که به سختی متوجه می شوید را یادداشت کنید، در این قسمت شما می توانید هر برداشتی که ار موضوع داشتید را یادداشت کنید و یا از کتاب های کمکی و حتی سایت ها استفاده کنید. پس از این کار ذهن شما بر روی مطالب یادداشت شده تمرکز کرده و بهتر در ذهنتان می مانند.
۲) یادداشت مطالب ناخوانده
مطالب، فرمول ها و مواردی را که تا به حال نخوانده اید را با جزئیات یادداشت کنید. این کار به شما کمک می کند تا راحت تر بتوانید مطالبی را که تا به حال نخوانده اید را درک کنید و در نهایت این موارد در ذهنتان می مانند.
سریع خواندن مطالب
مجدد تمام مطالب را سریع بخوانید. این کار به شما کمک می کند تا علاوه بر بالا بردن سرعت مطالعه، بتوانید مطابی را که به آنها توجه نکرده اید را پیدا کرده و مجدد یادداشت نمایید.
امیدواریم به کمک این مقاله بتوانید در درس ها و امتحانات خود موفق شوید.
دیدگاهتان را بنویسید