آیا فاصلهی بین شما و شریک زندگیتان روزبهروز بیشتر میشود؟

اگر احساس میکنید فاصلهی بین شما و شریک زندگیتان روزبهروز بیشتر میشود، به این شش نشانه توجه کنید. آیا وقتی همسرتان وارد اتاق میشود، دوست دارید به سراغ تلفن همراه یا تلویزیون بروید و از صحبت کردن با او طفره میروید؟ پس مشکلی بین شما وجود دارد!
البته با گذشت زمان، تغییر شرایط و بزرگتر شدن طرفین، رابطهی بین ایندو تغییر میکند و همچنین ویژگیهای شخصیتی و علایقشان نیز دگرگون میشوند. اما آیا نشانههای جدایی از شریک زندگیمان را میشناسیم و میتوانیم به زنگ خطرهای چنین اتفاقی، پاسخی مناسب و بهموقع بدهیم؟ جدایی، زمانی اتفاق میافتد که احساس میکنید دیگر مثل گذشته نیستید، دیگر مثل گذشته به هم نزدیک نیستید و نمیتوانید در هیچ زمینهای به تفاهم برسید.
بهتر است بهجای انتظار کشیدن و انباشتهکردن احساسات منفی، حرف بزنیم. پیش از آنکه رابطهی بینمان با دعوا و رفتارهای تهاجمی ناشی از سکوت، بدتر شود؛ باهم صحبت کنیم.
اما این نشانههای هشداردهنده کدام هستند؟ در ادامه همراه ما باشید.
۱. همیشه حواستان به تلفن همراهتان است
حتی زمانیکه طرف مقابل همراه شماست، دائم به سراغ تلفن همراهتان میروید. البته شاید در دنیای کنونی، توجه به تلفن همراه امری طبیعی باشد، اما در زوجهایی که باهم مشکل دارند، این مورد به گونهای بروز میکند که تلفن همراه راهی برای فرار از حرف زدن و برقراری ارتباط میشود. در واقع مراجعهی بیش از حد به گوشیتان، نشان میدهد که عصبی هستید، نمیخواهید با او همکلام شوید و دارید از او فرار میکنید. اتفاقی که این روزها در بیشتر رابطهها میافتد.
۲. تماس چشمی کمتری برقرار میکنید
معمولا زوجی که با هم ارتباط مناسبی دارند، قسمت عمدهای از احساسات خود را از طریق تماس چشمی، انتقال میدهند. در چنین روابطی، کاهش یا افزایش تماس چشمی، میتواند دلیلی واضح بر وجود مشکل بین طرفین باشد. البته نباید این موضوع را ندیده گرفت که این دلیل شاید پنهانیترین دلیل نیز باشد و فقط طرفین از آن آگاه هستند.
۳. جروبحث بیشتری میکنید
وقتی رابطهای رو به جدایی میرود، معمولا یکی از طرفین، بهانهگیر و ایرادگیر میشود و دائم غر میزند. دکتر «فرن والفیش» در کتاب «والد خودآگاه»، پیشنهاد میکند که در چنین موقعیتی، کاملا مستقیم از طرف مقابل بپرسیم :«موضوع چیه؟ از دستم عصبانی هستی؟ حرف بزن و بگو مشکل چیه؟»
واقعیت این است که جروبحث کردن در این موقعیت، غیرسازنده و بیفایده است و بهتر است همهچیز رک و راست گفته شود.
۴. برنامههای تکنفرهتان بیشتر از گذشته شده است
در ابتدا باید متذکر شویم که زن و شوهر نباید همهی زمانشان را باهم بگذرانند و باید برنامههای تکنفره و دوستان خود را داشته باشند. اما اگر بیشتر از پیش، به برنامههای تکنفره میروید، آخر هفتهها تنهایی به گردش میروید، یا بیشتر از گذشته با دوستانتان وقت میگذرانید؛ باید این موضوع را جدی بگیرید. در واقع باید به این سوال جواب دهید که :«آیا شما یا همسرتان برای کنار هم نبودن، بهانهتراشی میکنید؟»
۵. رابطه جنسیتان کاهش یافته است
این یک واقعیت است که اکثر انسانها زمانیکه خشمگین، دلخور یا ناراحت هستند، دوست ندارند رابطهی جنسی برقرار کنند. اگر دلخور هستید یا هر موضوعی آزارتان میدهد، بیمیل و بااجبار به تختخواب نروید؛ بلکه ابتدا مشکلتان را مطرح کنید، دربارهاش حرف بزنید و آن را حل کنید. برقرارکردن رابطهی جنسی از روی نارضایتی، مشکلی را حل نمیکند.
دکتر والویش میگوید:« وقتی اوضاع در رابطهای بههم میریزد، اولین چیزی که آسیب میبیند، رابطهی جنسی است.»
۶. کارها را باهم انجام میدهید اما تعاملی ندارید
بودن در یک مکان مشترک، برای داشتن یک رابطه کافی نیست. باید در طول زمانیکه در کنار هم هستید، بدهبستان و تعامل داشته باشید.
جالب است بدانید که روانشناسان عقیده دارند، زمانی که بزرگسالان از هم فاصله میگیرند، اتفاقا کارهای مشترک بیشتری انجام میدهند اما دیگر تعاملی باهم ندارند. مراقب باشید که این مسئله گمراهتان نکند. به طور مثال، تماشای تلویزیون، رفتن به سینما، دیدن دوستان مشترک و شام خوردن با آنها بسیار عالی و خوب است اما خود این موارد میتوانند نشانهی فاصله و جدایی باشند.
دیدگاهتان را بنویسید