اختلال دوقطبی چیست؟

اختلال دوقطبی، نوعی اختلال روانی است که معمولا ناشناخته می باشد و کمتر کسی درباره این بیماری ناشناخته اطلاع دارد. گاهی ممکن است فرد به این بیماری مبتلا باشد ولی اطلاعی از آن نداشته باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه به برخی از سوال ها که ممکن است در این حوزه برای شما نیز به وجود آید، پاسخ دهیم.
اختلال دوقطبی
اختلال دو قطبی که نام دیگر آن افسردگی شیدایی می باشد، نوعی اختلال خلق و خوی، بیماری روانی و تغییراتی در حالت های هیجانی درونی است. به عبارتی دیگر افرادی که به این بیماری دچار می شوند، تغییرات شدیدی در خلق و خوی آنها ایجاد شده و معمولا این بیماری در اواخر دوره نوجوانی و اوایل دوره بزرگسالی رخ می دهد.
هیجانات درونی به چه معنا هستند؟
هیجانات درونی بخشی از حالت های ذهنی همانند غم، تحریک پذیری و شادی است و به عبارتی، افراد بیمار در برخی از برهه های زندگی خود یا بیش از حد غمگین شده و یا به طور افراطی سرخوش می شوند.
دوره ای که افراد بیمار غمگین هستند، دوره افسردگی و دوره ای که بیش از اندازه خوشحال و شادند را دوره شیدایی می گویند. لازم به ذکر است که دوره افسردگی بیش تر از دوره شیدایی می باشد. در دوره افسردگی فرد در طی سه یا شش ماه افسرده می باشد. به همین دلیل نام دیگر این بیماری را افسردگی شیدایی نامیده اند.
راه های درمان این نوع بیماری چیست؟
افرادی که برای اولین بار دچار این بیماری می شوند، حداقل به مدت یک یا دو سال تحت نظر پزشک قرار گرفته و در صورتی که این بیماری تشدید شود، ابتدا بیمار را بستری کرده و پس از گذشت زمان، درمان وی همانند دیگر بیماران خواهد بود. این کارها را به این دلیل انجام می دهند که از عود مجدد بیماری جلوگیری کنند؛ این روش را روش پیشگیرانه نامیده اند.
در روش پیشگیرانه، گاهی ممکن است که فرد تا آخر عمر خود تحت درمان قرار گیرد، به این دلیل که بیماری مجدد عود نکند و باعث آزار و اذیت خود فرد و اطرافیان وی نشود.
توجه داشته باشید شاید برخی از اطرافیان شما نیز، در برهه هایی از زندگی بیش از حد غمگین یا شاد هستند و این دلیلی بر آن نیست که فرد دارای چنین شخصیتی است، بلکه شاید به این بیماری دچار بوده و احتمالا شما باید از معاشرت با او دوری کنید.
امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات ارزشمندی درباره این بیماری، یعنی اختلال دوقطبی در اختیارتان قرار گرفته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید