افسردگی زنان

افسردگی زنان یکی از مهمترین مسائل پیش روی جامعه امروز می باشند به گونه ای که بسیاری به دنبال راه های غلبه بر افسردگی هستند. افسردگی در واقع نوعی حالت روحی و روانی است که فرد را تحت تاثر قرار داده و باعث گرفتگی حالت او خواهد شد. از مدت ها پیش دانشمندان و محققان به دنبال درمان استرس و افسردگی می باشند. تقریبا زنان بیشتر از مردان در مراحل مختلف زندگی دچار این حالت بصورت شدید می شوند. عوامل افسردگی متعددی از جمله بیولوژیکی، روانی و فرهنگی هستند که ریسک مبتلا شدن خانم ها به افسردگی زنانه را افزایش می دهند. حال که می دانید افسردگی چیست، با ما همراه باشید که در ادامه در مورد هر یک از این عوامل مرتبط با آن توضیح خواهیم داد.
عوامل بیولوژیکی
لازم به ذکر است که هورمون ها تاثیر مستقیمی بر روی حالات و رفتارهای بانوان در دوران مختلف زندگی دارند. لازم است بدانید که دختران و پسران قبل از بلوغ میزان افسردگی آنها به یک اندازه است اما زمانی که دختران به سن بلوغ می رسند احتمال افسردگی آنها دو برابر پسران می شود.
دلیل اینکه دختران در سن بلوغ بیشتر از پسران دچار افسردگی می شوند این است که این بیماری از سن بلوغ آغاز شده و پس از یائسگی تقریبا به پایان می رسد. این مورد نیز خود دارای عواملی می باشد. این عوامل عبارتند از: مشکلات پیش از قاعدگی، بارداری، افسردگی پس از وضع حمل، یائسگی و پیش از یائسگی.
عوامل اجتماعی و فرهنگی
عوامل اجتماعی و فرهنگی یکی دیگر از نشانه های افسردگی هستند. استرس های ناشی از زندگی اجتماعی تاثیر بسیاری بر افسردگی زنان دارند، اگرچه مردان بیشتر از زنان تحت چنین استرس هایی قرار دارند اما باز هم فشار این مشکلات بر خانم ها بیشتر است. برای مثال زنان موفق هم مسئولیت اداره زندگی شخصی خود و هم کاری را بر عهده دارند، بنابراین فشار زیادی را برای برقراری تعادل بین این دو زندگی متحمل می شوند که گاهی این فشارها باعث افسردگی فرد می گردد. این مورد نیز مانند مورد قبل دارای عواملی از جمله: قدرت و شرایط نابرابر بین زن و مرد و فشار کاری است.
در این مقاله عوامل مربوط به افسردگی زنان را معرفی کردیم، امیدواریم اگر یکی از این نشانه ها را در خود مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کرده و اجازه پیش روی به این بیماری را ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید