آیا اعتیاد به کار مضر است؟

اعتیاد به کار چیست؟ اعتیاد به شغل و یا بیماری اعتیاد به کار یکی از مواردی می باشد که باعث می شود فرد از تمامی دوستان و خانواده خود دور شده و از کارهای روزمره اش عقب بماند. برخی افراد آنقدر خود را غرق کار می کنند که چیزی جز کار برایشان مهم نیست. برای مثال هنگامی که در جمع خانوادگی، مشغول صرف غذا می باشند، همه ذهنشان درگیر پروژه جدیدی که گرفته اند و کارهای روزمره خود است و حتی گاهی میز غذا را زودتر از بقیه ترک می کنند به این دلیل که یک تلفن ضروری دارند. گاهی اینگونه افراد در هنگام کار و یا جلسه به این فکر می کنند که چه زمان خالی برای ملاقات با دوستان و یا انجام کارهای خود دارند. اعتیاد به کار یا پرکاری می تواند در طولانی مدت به فرسودگی شغلی بیانجامد.
مردان و زنان موفق کاملا از عوارض، علائم هشداردهنده و راه های ترک اعتیاد به کار آگاه بوده و زندگی و کار خود را به گونه ای برنامه ریزی می کنند که در زندگی شخصی و کاری خود همیشه موفق هستند. با ما همراه باشید تا در ادامه عوارض، علائم هشدار دهنده و راه های ترک اعتیاد به کار را معرفی نماییم.
عوارض اعتیاد به کار
به طور کلی عوارض اعتیاد به کار در افراد به دو دسته تقسیم می شوند:
ـ اینگونه افراد معمولا به عوارض فیزیولوژیکی همچون خستگی، تیک های عصبی، سوء هاضمه و سردرد دچار می شوند.
ـ افرادی که اعتیاد به کار دارند معمولا به عوارض روانی و رفتاری دچار می شوند که این عوارض عبارتند از: فراموش کاری، بی خوابی، بیش فعالی و زود از کوره در رفتن.
ـ یکی از مشکلاتی که افراد معتاد به کار با آن مواجه می شوند، آن است که کمتر از همکاران خود که با روش های سالم تر و نسبت به اینگونه افراد کمتر کار می کنند، بازدهی کمتری دارند. اعتیاد به کار باعث می شود که سالیان سال اینگونه افراد محتاج حمایت مشاوران داشته باشند و اکثر اوقات پیشرفتی نخواهند داشت.
علائم هشداردهنده اعتیاد به کار
طبق نتایج به دست آمده از پژوهش ها و تحقیقات پژوهشگران و محققان، هفت نشانه برای افرادی که اعتیاد به کار دارند وجود دارد که این نشانه ها عبارتند از:
ـ همیشه بر این باور هستند که چگونه زمانی را برای کار کردن پیدا کنند.
ـ بیشترین وقت خود را به کار کردن اختصاص می دهند.
ـ برای کاهش اضطراب، استرس و افسردگی، کار می کنند.
ـ به توصیه دیگران در مورد زیاد کار نکردن، توجهی نکرده و به کار خود ادامه می دهند.
ـ در صورت منع شدن از کار، دچار استرس می شوند.
ـ کار جزء اولویت های آنها بوده و به خاطر آن عادات و تفریحات خود را کنار می گذارند.
ـ بیش از حد کار می کنند.
لازم به ذکر است اگر فردی از هفت نشانه بالا، پنج مورد را هم داشته باشد، معتاد به کار می باشد.
راه های ترک اعتیاد به کار
در ادامه چهار قدم در این باره، معرفی خواهیم کرد:
قدم اول: اولویت قرار دادن خود
همیشه به خاطر داشته باشید که سلامتی یکی از مهمترین نعمت ها می باشد که در صورت از دست دادن آن، قابل جبران نمی باشد. بنابراین در برنامه روزانه خود وعده های منظم غذایی، خواب کافی و ورزش را قرار دهید.
قدم دوم: تعیین کردن حد و مرز برای استقاده از گوشی و لپ تاپ
همیشه همکاران و مشتری های خود را توجیه کنید که پس از ساعت کاری نمی توانید به مسائل کاری رسیدگی کنید.
قدم سوم: کنار گذاشتن چند کاره بودن
برخی از افراد تحمل بیکار بودن را نداشته و برای خود چندین کار درست می کنند که مبادا بیکار باشند. همیشه کارهای خود را اولویت بندی کرده و در طول روز تعدادی از آنها را انجام دهید.
قدم چهارم: تعریف کردن مجدد موفقیت برای خود
موفقیت به این معنا نیست که همیشه در کار خود بهترین بوده و بهره وری بسیلری داشته باشید، بلکه موفقیت این می باشد که بتوانید بین زندگی شخصی و کاری خود تعادل برقرار کنید.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید