حرف زدن با خودمان چه فایده ای دارد؟
حرف زدن با خود عموما با ضمیر ناخودآگاه انسان صورت می گیرد که ما انسان ها آنرا پدیده ای نادر و عجیب می شناسیم در صورتی که فواید حرف زدن با خود را نمی دانیم. شاید اگر فردی با خودش حرف بزند، دیگران با تاسف در مورد سلامت روان وی نگران شوند اما این کار نشان دهنده ضمیر ناخودآگاه هیجان انگیز وی است. حرف زدن با ضمیر ناخودآگاه باعث می شود که فرد در کنترل احساسات خویش بهتر عمل کرده و افکار مثبت و منفی خود را سازماندهی کند.
ما انسان ها گاهی اوقات نمی توانیم به درستی احساسات منفی خود را مانند خشم، عصبانیت و یا استرس کنترل کنیم اما زمانی که انسان با نفس خود صحبت می کند، دلیل آنرا جویا شده و سعی می کند از بروز این احساسات منفی به طور منطقی جلوگیری کند. در نتیجه با کنترل کردن، دیگران نیز راحت تر می توانند در کنار ما زندگی کرده و با ما ارتباط برقرار کنند بنابراین کنترل احساسات یکی از فواید حرف زدن با خود به حساب می آید.
برنامه ریزی دقیق و حساب شده از دیگر فواید حرف زدن با خود است. زمانی که انسان افکار مثبت و منفی خود را سازماندهی می کند و بر همه امور خود آگاه است، با دیدگاه بازتری می تواند برای خود برنامه ریزی و براساس آن عمل کند. همچنین افرادی که با خود صحبت می کنند از حافظه قوی تری نیز برخوردارند و راحت تر موضوعات را به یاد می آورند.
براساس تحقیقات انجام شده، هر فرد در طی ۲۴ ساعت حداقل سه بار با ناخودآگاه خود صحبت می کند و عموم این صحبت ها حول محور دلجویی، سرزنش و یا توضیح احساسات است. ما انسان ها گاهی اوقات دوست داریم فردی کنارمان باشد تا بابت اتفاقات خوب و بد وی را سرزنش کنیم، سر او داد بکشیم و یا حتی احساساتمان را توضیح دهیم، بنابراین در این مواقع ناخودآگاهمان، بهترین فردی است که می تواند کمک کند.
زمانی که انسان امور خود را با ناخودآگاهش در جریان می گذارد، می تواند راحت تر تصمیم گیری کرده و با اتفاقات کنار بیاید بنابراین تصمیم گیری درست و به جا نیز از دیگر فواید حرف زدن با خود به حساب می آید. امیدواریم این مقاله در مورد حرف زدن با خود و ناخودآگاهمان برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید