برنامه ریزی چه اهمیتی در زندگی ما دارد؟
برنامه ریزی کاری یا فردی یکی از مهم ترین بخش های زندگی هر فرد است، تا زمانی که شما برنامه ریزی زمانی برای امور خود نداشته باشید، هدفی هم نخواهید داشت و در ادامه به فرد بی هدفی تبدیل خواهید شد. اینکه بخواهید به اهداف یا توانایی هایتان ایمان داشته باشید، باور مثبت ساز را در ذهن خود پرورش دهید اما به سمت آینده قدمی برندارید، فایده ای نخواهد داشت. گاهی اوقات برای اینکه ببینید چقدر برای رسیدن به اهدافتان جدی هستید، نگاهی به برنامه ریزی های گذشته خود انداخته و سعی کنید قدم بعدی را خودتان بردارید.
کمی به عقب تر بازگردید، اگر برنامه ریزی زندگیتان به شیوه درستی چیده نشده یعنی اهدافتان در زندگی تنها رویاپردازی بوده است نه هدف. برای تبدیل شدن به یک فرد هدفمند باید ابتدا تصمیمتان را به صورت جدی بگیرید، اراده محکم و استوار داشته باشید و جهت رسیدن به آن تلاش کنید. ایمان و باور مثبت لازمه زندگی است اما برای رسیدن به اهدافمان کافی نیست. اگر این برنامه ریزی تنها در ذهنتان جاری است به مرور زمان به فراموشی سپرده خواهد شد اما برای عمل کردن به آن باید آنرا بنویسید، جلوی چشمتان بگذارید و به آن پایبند باشید.
برنامه ریزی در واقع به دو بخش تقسیم می شود که در ادامه مقاله به توضیح آنها می پردازیم.
برنامه ریزی زندگی
برنامه ریزی برای زندگی به معنای این است که شما برای تک تک لحظاتی که زنده هستید هدف داشته باشید، به توسعه فردی اهمیت دهید و در جهت آن تلاش کنید. تفاوتی ندارد این تلاش شما به چه اندازه پررنگ است، در هر صورت باید نسبت به دیروزتان فرد بهتری باشید. به عنوان مثال برنامه ریزی کنید که در هفته سه روز ورزش کنید، به کلاس زبان های خارجی رفته و یا یک رشته هنری را دنبال کنید. این قدم ها به شما برای ادامه زندگی هدف می دهند.
برنامه ریزی کاری
منظور از برنامه ریزی کاری این است که شما برای درآمد آینده، میزان کیفیت زندگی و هدف های کاری بعدی خود برنامه ریزی داشته باشید. به عنوان مثال اگر می خواهید که در حوزه جدید کسب و کار خود را توسعه دهید، باید ابتدا آینده آنرا سنجیده و زمابندی مناسبی برای رسیدگی به امور آن در نظر بگیرید. برنامه ریزی کاری شما باید با توجه به اطلاعات مربوط به کسب و کارتان باشد. توجه داشته باشید اگر هنوز شاغل نیستید، برنامه ریزی های درسی شما جزو این دسته به حساب می آیند و شما باید با توجه به رشته ای که در آینده مورد نظر شماست زمانبندی را در نظر بگیرید.
میزان اراده و جدیت شما در عمل کردن به برنامه ریزی هایتان به میزان نیاز شما برای رسیدن به اهدافتان بستگی دارد. اگر هنوز برای رسیدن به آنها مصمم نیستید یعنی به میزان کافی به رسیدن به اهدافتان نیازی ندارید. تنها زمانی اراده مصممی پیدا خواهید کرد که انتخاب دیگری نداشته باشید.
در این مقاله سعی کردیم اهمیت برنامه ریزی را برایتان شرح دهیم؛ علاوه بر این، برنامه ریزی زندگی و امور کاری را از یکدیگر جدا نمودیم، امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید