اشتباهات رایج در صحبت کردن

یکی از مهم ترین عوامل نشان دهنده اعتماد به نفس شما، کلمات و جملاتی هستند که در حین صحبت از آنها استفاده می کنید. شیوه سخنوری شما الگوهای متفاوتی دارد که با توجه به این الگوها می توانید در جمع های دوستانه و یا جلسات رسمی خود، اعتماد به نفس خود را افزایش داده و به این وسیله میزان تاثیرگذاری روی افراد را مشاهده کنید. در این مقاله اشتباهات رایج در حرف زدن را بررسی کرده و با ارائه نکاتی مهم به افزایش اعتماد به نفس و تقویت فن بیان شما کمک می کنیم.
بیش از حد توضیح ندهید
توضیح دادن بیش از حد باعث می شود که دیگران از هم صحبتی با شما خسته شده و در نتیجه با خود بگویند “چقدر بیش از حد راجع به همه چیز توضیح می دهد”
یکی از راه های خوب صحبت کردن این است که جملات خود را حدالامکان معنادار و کوتاه بیان کنید، در این صورت دیگران تمایل بیشتری به برقراری ارتباط و صحبت با شما را دارند و درواقع از هم صحبتیتان خسته نمی شوند چون کلام شما تازگی دارد.
اگر مطمئن نیستید، راجع به آن مسئله صحبت نکنید
تصور کنید که با فردی هم صحبت شده اید و وی در میان کلامش مدام راجع به مسائلی صحبت می کند که اطمینانی راجع به آن ندارد، شما سردرگم می شوید که آنرا جدی بگیرید یا بیخیالش شوید. یکی از روش های صحیح حرف زدن این است که راجع به کلام خود و محتوای آن اطمینان کامل داشته باشید، در این صورت دیگران نیز به کلام شما جذب خواهند شد.
اینکه بخواهید در میان صحبت های خود دائم از کلماتی مثل “دقیقا نمی دانم”، “فراموش کرده ام” و “راجع به آن مطمئن نیستم” استفاده کنید، نشان دهنده اعتماد به نفس پایین شماست.
به تایید دیگران تکیه نکنید
حتما تاکنون با افرادی آشنا شده اید که در حین صحبت مدام از شما می پرسند “این لباس زیباست، به نظر تو چطور؟” یا “نظر شما راجع به آن چیست؟ آیا آنرا تایید می کنید؟”
این جملات سوالی نشان دهنده این است که شما از انتخاب و کلام خود مطمئن نبوده و به تایید دیگران نیاز دارید، در واقع این نامطمئن بوده از عدم اعتماد به نفس شما نشات می گیرد بنابراین سعی کنید جملات خود را قاطع بیان کرده و فقط در صورت لزوم از دیگران نظرسنجی کنید.
شیوه سخن گفتن شما ارتباط مستقیمی با برداشتی که دیگران از شما می کنند، دارد به همین دلیل نحوه سخنوری تان یکی از مهم ترین عوامل نشان دهنده شخصیتی است. حدالامکان مختصر و مفید صحبت کرده و به تاثیرگذاری سخن خود بیافزایید.
دیدگاهتان را بنویسید