زنان کارمند و استرس کاری

در طی روز عوامل زیادی ممکن است آرامش شما را بر هم زده و مانع تمرکزتان شوند. در این مقاله به بررسی بیشتر این موضوع و ارائه راهکارها می پردازیم.
ایمیل های کاری که خارج از زمان کار ذهن شما را مختل می کنند باعث ایجاد استرس در شما می شوند حتی اگر علاقه زیادی به کار خود داشته باشید. طبق گفته یکی از روانشناسان زنان به طور خاص با چالش های منحصر به فردی همانند مراقبت از کودک و روابط بین فردی در مراحل کار مواجه می شوند. وی افزود استرس زمانی اتفاق می افتد که فرد فاصله ای بین خود و خواسته هایش احساس کرده و کنترلی بر مدیریت آن ندارد. مسئولیت سازماندهی استرس به عهده مغز است.
رایج ترین منابع استرس کاری
نکته قابل توجه این است که استرس با علائم فیزیکی همراه بوده و دانشمندان تشخیص داده اند که بیشتر به محل کار مربوط می شوند. در ادامه مهمترین منابع استرس کاری را آورده ایم:
- تعادل بین کار و زندگی: زنان آمریکایی بیشترین زمان خود را به کار کردن اختصاص می دهند و برای تعهدات شخصی خود زمان کمی صرف می کنند. در صورتی که این اشتباه است و باید وقت کافی به انجام کارهای شخصیشان همانند مراقبت از کودک و یا تفریح اختصاص دهند.
- روابط: به گفته هایتورنتوایت: “انعطاف ناپذیری محیط کاری بیشترین استرس را برای زنان به همراه دارد”. برای مثال برخی از زنان ممکن است که از زمان های غیر متعارف استفاده کرده و به تعهدات شخصی خود رسیدگی کنند، اما هنوز بیشتر کارمندان همچنان از کارهای انعطاف پذیر نامنظم محل کار خود ناراضی اند.
- فناوری: فناوری های نوین همانند لپ تاپ و گوشی های هوشمند بیشتر زمان ما را به خود اختصاص داده و همچنین مدیریت زمان را مختل می کنند، یعنی زنان حتی خارج از زمان کاری، کارهای مربوط به محل کار را با گوشی انجام می دهند.
چهار راه مقابله با استرس
ممکن است نتوانید عوامل استرس زای کار خود را از بین ببرید، اما می توانید با آنها مقابله کنید. هایتورنتوایت راه هایی را برای انجام این کار پیشنهاد می کند که در ادامه مقاله به آنها می پردازیم:
- ورزش: اگر در طول روز بیشتر پشت میز هستید، از حرکات ورزشی استفاده کنید. نیازی نیست ورزش های سخت و سنگین انجام دهید، حتی پیاده روی کوتاه مدت هم می تواند مفید باشد. برای ارزیابی پیشرفت خود می توانید از اپلیکیشن مخصوص تناسب اندام استفاده کنید.
- خواب کافی: اثرات خواب ناکافی را جدی بگیرید. در طول شبانه روز حداقل ۸ ساعت خواب مفید برای بدن لازم است و تاثیر مستقیمی بر خلق و خوی ما دارد. همچنین باعث می شود تا با چالش های روزمره، موثرتر برخورد کرده و عملکرد خود را بهبود بخشیم.
- تفریح: اولویت بندی سرگرمی های خود مد نظر داشته باشیم و زمانی را به آنها اختصاص دهید، مثلا زمانی که در کنار خانواده هستید و یا در فعالیت های اجتماعی شرکت می کنید می توانید از این سرگرمی ها لذت ببرید. همچنین داشتن هدف در زندگی، کلید موفقیت و رضایت شغلی می باشد.
- روابط اجتماعی: روابط اجتماعی باعث کاهش استرس شده که سلامتی و طول عمر را به همراه دارد. تا زمانی که با گروه خود روابط خوب و تجربیات مشترکی دارید، گروه را بزرگتر نکنید. دوستی و وابستگی برای توانایی مقابله با عوامل استرس زا حیاتی و مهم هستند.
دیدگاهتان را بنویسید