چگونه در روابط عاطفی، چالشهای بزرگ را حل کنیم؟

شاید در اطرافیانتان دیده باشید که برخی زن و شوهرها، پس از سالها زندگی، کارشان به طلاق میکشد. این موضوع نشان میدهد که موضوعاتی در طول این سالها روی هم تلنبار شده و در نهایت سر باز کرده است. اما چه مشکلاتی؟
اگر به دنبال این هستید که بیاموزید چطور چالشهای زندگی مشترکتان را پشت سر بگذارید و آرامش را بر روابط عاطفیتان حاکم کنید، با ما همراه باشید.
۱. کمالگرایی را کنار بگذارید
در رابطه، به دنبال اتفاقات عجیب و غریب نباشید. روی نقاط قوت رابطهتان بیشتر تاکید کنید و بگذارید همسرتان بداند که تلاشش را برای بهبود رابطه میبینید و میستایید. قدردان آنچه دارید باشید و از فکرکردن به آنچه ندارید دست بردارید.
خود شما و همسرتان بیعیب و نقص نیستید، پس راهی برای مقابله بر کمالگرایی بیابید.
۲. نسبت به نقاط ضعف هم آگاه باشید و تهاجمی برخورد نکنید
سعی کنید عبارتهای سرزنشآمیزی مثل «تو همیشه…»، «تو هرگز…» یا «تو خیلی روی اعصابم هستی.» را کنار بگذارید و به جای سرزنش، بیان احساساتتان را به حالت گزارشی تغییر دهید. مثلا بگویید :«خیلی عصبی میشوم وقتی…». اینها نکات ظریفی هستند که روزبهروز رابطهتان را بهبود میبخشند.
باهم صحبت کنید و توافق کنید که دلیلی ندارد دربارهی تمامی مسائل توافق داشته باشید و دربارهی تمامی اختلافات نمیتوانید به تفاهم برسید.
البته نباید درصورت داشتن اختلاف نظر بر مشکلاتتان سرپوش بگذارید، بلکه باید دربارهاش به گفتگو بنشینید و راه حلی مشترک پیدا کنید.
۳. روی اختلافاتهایتان سرپوش نگذارید
تا دیر نشده، احساساتتان را بر زبان بیاورید و دربارهشان به گفتگو بنشینید. مطمئنا در این مسیر موانع و ترسهایی وجود دارد؛ مثل ترس از آزرده کردن یا ترس از عصبانیت طرف مقابل. اگر به هر دلیلی، فکر میکنید که ممکن است صحبت کردن دربارهی احساساتتان، مشکلات را بیشتر کند، این کار را در حضور مشاور خانواده انجام دهید تا او به عنوان فردی متخصص و بیطرف بتواند بحثی سازنده را پیش ببرد.
اما اگر به هر دلیلی نمیخواهید فرد سومی در این گفتگو شریک باشد، بهتر است چند نکته را رعایت کنید:
- زمان مناسبی را برای بحث انتخاب کنید
- مطمئن شوید کسی خلوتتان را برهم نمیزند
- وقتی سر صحبت را باز کنید که مطمئن هستید هر دوی شما وقت کافی دارید
- از کلمات و واژگان مناسب استفاده کنید
۴. اختلافهایتان را با محبت و روی خوش حل کنید
فراموش نکنید که زمانیکه هیجانهای احساسی در شما وجود دارند، ممکن است از کوره در بروید. پس آرام باشید و سعی کنید که با عشق و رویی گشاده با هم صحبت کنید. اگر دلتان میخواهد که رابطهتان بهبود یابد، خصومت و لجبازی را کنار بگذارید و مثل روزهای اول آشنایی بدون هیچ بدبینی و پیشزمینهی منفی و در کمال عشق و آرامش باهم به گفتگو بنشینید. در چنین موقعیتی، احتمال سازش و درک متقابل چندین برابر خواهد شد.
به طور مثال زمانیکه احساس کردید همسرتان از چیزی ناراحت است اما به شما چیزی نمیگوید، آرامش خود را حفظ کنید و بگویید :«احساس میکنم چیزی آزارت میدهد. بههمین دلیل احساس خیلی بدی دارم، چون دوست دارم همسر خوبی برای تو باشم. چه کاری از دست من بر میآید؟ چیزی باید در رابطهمان تغییر کند؟ کاری هست که بتوانیم هر دو برای بهبود رابطه انجام دهیم؟»
دیدگاهتان را بنویسید