خویشتن داری در رابطه زناشویی

شاید کلمه خویشتن داری برایتان غریبه باشد و آشنایی کامل با آن نداشته باشید اما با توجه به ترکیب کلمه، درباره معنای آن بتوانید حدس بزنید. نکته طلایی در داشتن رفتار کاریزماتیک خویشتن دارید است، یعنی تفاوتی ندارد شما آقا باشید یا خانم، در هر صورت خویشتن داری و کنترل رفتار می تواند دیگران را به سمت شما جذب کند.
یکی از ابزارهای فوق العاده ای که می تواند منجر به ساختن رابطه موفق شود، کنترل رفتار و گفتار ما در در حین بحث و جدال است. حتما تاکنون توجه کرده اید زمانی که دو نفر با هم به بحث و جدل می پردازند، در موقعیت های خستنه کننده و استرس آور قادر به کنترل احساسات خود نبوده و در نتیجه رفتاری توهین آمیز از خود بروز می دهند. این رفتار کاریزماتیک علاوه بر برقراری آرامش روحی شما، شما را از قضاوت دیگران نیز دور نگه می دارد چون شما بر خودتان مسلط هستید و در ناحیه امن خود قرار دارید.
به کلمات خود توجه کنید
هر کلمه ای که می خواهید در حین بحث از آن استفاده کنید را مانند جسم باارزشی بدانید و تا جایی که ممکن است حرف نزنید، خصوصا در اوایل رابطه سعی کنید بیشتر شنونده باشید.
حتی زمانی که با خودتان صحبت می کنید منفی نباشید، همه ما زمانی که خسته هستیم یا در شرایط استرس آوری قرار داریم، ترجیح می دهیم سر دیگران مخصوصا شریک زندگیمان غر بزنیم و یا مسائل استرس آور زندگی خود را برای او تعریف کنیم. حدالامکان مسائل استرس آور زندگی شخصی تان را وارد رابطه نکنید، این کار باعث می شود شما خودتان را فردی مضطرب و ضعیف نشان دهید و در نتیجه شخص مقابل با خود تصور می کند که شما فرد بدون کنترل و بی مسئولیتی هستید و این موضوع دقیقا برخلاف کاریزماتیک بودن است. در عوض می توانید به او بگویید که روز شلوغ ولی خوبی داشتید و همچنین درحال حل مشکلاتتان هستید، در این صورت هم خودتان آرام می شوید و هم شخص مقابل از استرس ها در امان است.
راجع به مسائل اطلاعات اضافی ارائه ندهید
زمانی که صحبت از کنترل حرف زدن می شود، یعنی شما باید در توضیح اطلاعات اضافی خود دقت کنید. شما با ارائه اطلاعات اضافی به دیگران این قدرت را می دهید تا راجع به شما همه چیز را بدانند و شاید کنترلتان را در دست بگیرند، یا اینکه بی دلیل باعث انتقال استرس و اضطراب خودتان به شخص مقابل می شوید.
ارائه اطلاعات دقیقا برخلاف کنترل رفتار خود است، شما در این صورت به شخص مقابل اجازه می دهید رفتارهای شما را تحلیل کرده و زندگی شما را قضاوت کند.
احساسات خود را کنترل کنید
مهارت کنترل احساسات یکی از عواملی است که باعث حفظ حرمت های یک رابطه دو نفره می شود. به عنوان مثال زمانی که در حین بحث هستید و از شخص مقابل عصبانی می شوید، بروز احساسات و نشان دادن واکنشی که از خشم شما نشات می گیرد، نشان دهنده عدم کنترل خشم شماست. البته در صورتی که شخص مقابل به شما توهین کند نباید ساکت بنشینید و گوش دهید چون این کار باعث بروز احساسات بیشتر از سمت او می شود اما می توانید با رفتار تشویق و تنبیه، از توهین های بعدی او جلوگیری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید