ارتباط سلامت دهان با بیماری قلبی

بیماری قلبی یکی از خطرناک ترین بیماری های ممکن است. به عبارتی بیماری قلبی یکی از بیماری هایی می باشد که هرساله جان تعداد بسیاری از انسان ها را می گیرد که افراد و زنان موفق نیز جزوی از این دسته افراد هستند. لازم به ذکر است که بیماری قلبی یکی از مهم ترین علل مرگ در سراسر جهان می باشد، که به دو طریق متفاوت با سلامت دهان رابطه مستقیم دارد، این دو مورد عبارتند از:
ـ نتایج بدست آمده از تحقیقات و آزمایشات انجام شده، نشان می دهد، افرادی به بیماری های متوسط و شدید لثه مبتلا هستند، احتمال بیشتری دارد که به بیماری قلبی مبتلا شوند.
ـ پزشکان بر این باورند که سلامت دهان با سلامت عمومی بدن در ارتباط می باشد، به عبارتی دیگر اگر سلامت دهانتان به خطر افتد، برایتان مشکلات جسمی و بیماری هایی چون بیماری قلبی برایتان پیش می آید.
آیا بیماری لثه احتمال بروز حمله قلبی را افزایش می دهد؟
پزشکان بر این باورند که دهان گذرگاه بدن است، به بیانی دیگر افرادی که بیماری مزمن لثه دارند بیشتر در معرض ابتلا به حمله قلبی هستند.
پژوهشگران بر این باورند که بیماری لثه به این دلیل خطرناک می باشد که باکتری های لثه معیوب می توانند از طریق خود لثه وارد جریان خون شده، به دیواره های رگ چسبیده و باعث لخته شدن خون شوند و در این صورت خون به اندازه کافی به قلب نرسیده، فشار خون بالا می رود و احتمال بروز حمله قلبی افزایش می یابد.
چگونه سلامت دهان درباره بروز بیماری قلبی هشدار می دهد؟
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که ۹۰ درصد از بیماری های سیستماتیک همانند بیماری قلبی، نشانه های مشکل سلامت دهانی داشته اند. لازم به ذکر است که دندان پزشکان با معاینات لازمه می توانند تشخیص دهند که آیا بیمار مبتلا به بیماری قلبی می باشد یا خیر.
علائم هشدار بیماری
طبق گفته دندان پزشکان، افرادی که بیماری لثه دارند و این بیماری مبدل به بیماری قلبی می شود دارای نشانه هایی زیر می باشند:
ـ حساس، متورم و قرمز شدن لثه ها.
ـ افرادی که هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان لثه هایشان خون ریزی می کند.
ـ بدبو شدن و یا بدمزه شدن دهان.
راه های پیشگیری
راه های متفاوتی برای پیشگیری از بیماری های دهان و قلب وجود دارد که یکی از آنها نظافت کامل و بهداشت دهان می باشد، علاوه بر این موارد دیگری نیز وجود دارد که در ادامه معرفی خواهیم کرد.
ـ سعی کنید به مدت دو تا سه دقیقه مسواک بزنید و از خمیر دندانی که حاوی فلوراید می باشد، دو بار در روز استفاده کنید.
ـ برای از بین بردن باکتری های موجود در محل هایی که مسواک به آن دسترسی ندارد، از نخ دندان استفاده کنید.
ـ یکی دیگر از راه هایی که می توان باکتری های موجود را از بین برد، استفاده از دهن شویه می باشد.
ـ از یک رژیم غذایی سالم برای فراهم کردن مواد مغذی لازم، پیروی کنید.
ـ پرهیز از دخانیت و سیگار
امیدواریم که این مقاله در جهت سلامت شما قدمی کوچک برداشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید