کنترل استرس شغلی

امروزه با رشد و توسعه شغلی، ساعت های کاری افزایش یافته و کارها جنبه رقابتی پیدا کرده اند و این موضوع باعث افزایش استرس کاری برای کارمندان شده است. افرادی که دچار استرس شغلی می شوند علاوه بر این که راندمان کاری آنها کاهش می یابد، سلامت جسمی و روحیشان نیز به خطر می افتد.
استرس شغلی شکل های مختلفی دارد که هر کدام به طور متفاوتی بر مغز و جسم شما اثر می گذارد. به طور کلی استرس کاری به علت مسئولیت های بیش از حد و یا انجام کاری که به آن علاقه ندارید، می باشد.
داشتن استرس در حد تعادل طبیعی است چون هورمون هایی را آزاد می کند که باعث کارکرد سریع قلب و در نتیجه تنفس سریع تر شده و در منیتجه انرژی بیشتری آزاد می کند. زمان هایی که می خواهید تمرکز کنید و یا پروژه بزرگی را انجام دهید، استرس بسیار مفید می باشد ولی اگر در مدت طولانی بیش از حد استرس داشته باشید، در دراز مدت می تواند باعث بروز مشکلات بسیار و بیماری هایی نظیر بیماری قلبی، افزایش فشار خون و همچنین افسردگی شود. علاوه بر موارد ذکر شده علائم استرس شغلی عبارتند از: عدم تمرکز، نارضایتی شغلی، روحیه ضعیف و کم طاقتی می باشد.
در ادامه مقاله عوامل استرس شغلی را معرفی خواهیم کرد.
داشتن رضایت شغلی
اگر فرد شاغلی از کار خود راضی نبوده و علاقه ای به آن نداشته باشد در دراز مدت دچار استرس خواهد شد چون همیشه سعی می کند که مبادا کارش را اشتباه انجام دهد و یا زمانی که علاقه ای به آن ندارد، انجام آن کار برایش بسیار سخت می شود. حتی زمانی که چنین افرادی کار خود را انجام داده و فکر می کنند که عالی شده است و بازخوردی از طرف رئیس خود دریافت نمی کنند، دچار استرس شده و با خود فکر می کنند حتما کارم را خوب و درست انجام نداده ام.
واضح نبودن قوانین کاری
زمانی که وظیفه ای را به شما سپردند و از آن اطمینان ندارید و یا در شرکتی کار می کنید که باید به چندین مدیر گزارش داده و نتوانید بین خواسته های آنها تعادل برقرار کنید، این موضوع می تواند برای شما استرس زا باشد.
افزایش مسئولیت
داشتن وظایف بیش از حد در کار باعث بروز استرس می شود،یعنی اگر شما وظایف زیادی برای انجام دادن داشته باشید و نتوانید کارهای جدیدی را که به شما می سپارند را رد کنید، دچار استرس خواهید شد.
عدم کنترل
بزرگ ترین دلیل استرس شغلی هنگامی است که احساس می کنید بر روی کار و یا وظایف کاری خود کنترلی ندارید. افرادی که همیشه فکر می کنند که کنترلی بر روی کار خود ندارند، احتمال اینکه به بیماری های مرتبط با استرس که قبلا ذکر کردیم دچار شوند، بیشتر است.
عدم حمایت
عدم حمایت از طرف رئیس و همکاران در محیط کار باعث می شود که حل مشکلات کاری برایتان سخت تر شده و در نتیجه دچار استرس شوید.
شرایط ناخوشایند کاری
یکی دیگر از شرایط استرس زا، شلوغی و سروصدای بیش از حد در محل کارتان می باشد. این عوامل باعث می شوند که نتوانید تمرکز کاملی بر روی کار خود داشته و سپس دائم احساس کنید که کارتان را درست انجام نداده اید.
در این مقاله عوامل ایجاد استرس شغلی را معرفی کردیم و همچنین راه کارهایی برای کنترل چنین استرس هایی را نیز ذکر کردیم، امیدواریم که با عمل به آنها استرس کاری خود را کاهش داده و در شغل خود شاهد پیشرفت چشمگیر باشید.
دیدگاهتان را بنویسید