هیپنوتیزم چیست؟
هیپنوتیزم روشی در علم روانشناسی است که در آن به وسیله تلقین، فرد در حالت خاصی از هوشیاری قرار می گیرد که سطح پاسخگویی به اطراف کم تر شد و ذهن در حالت فعال تری قرار می گیرد. ممکن است زمانی که درباره هیپنوتیزم در اینترنت جست جو کرده باشید مواردی چون خوابگری و خواب مصنوعی برای شما آورده باشد که معنی آنها را ندانید، لازم به ذکر است که این اسامی، نام های دیگر هیپنوتیزم می باشند.
اکثر افراد هنگامی که کلمه هیپنوتیزم را می شنوند، تصویر یک فرد اسرارآمیز که ساعت جیبی خود را مقابل کسی تکان می دهد تا بتواند ذهن آن شخص را بخواند، در ذهن آنها به وجود می آید. ممکن است تا به حال درباره تاثیرات هیپنوتیزم مطالبی را خوانده باشید و یا علاقه داشته باشید که آنرا امتحان کنید. با ما همراه باشید که در ادامه درباره تاثیرات و خطرات آن توضیحاتی خواهیم داد.
تسخیر
یکی از حالت های هیپنوتیزم تسخیر و یا خواب است، در این حالت وضعیت هوشیاری فرد تغییر می کند و با هوشیاری معمولی متفاوت می باشد. زمانی که فردی را هیپنوتیزم می کنند، آن فرد هوشیار است اما هوشیاری او فقط در یک حیطه متمرکز می باشد. به این معنی که سطح پاسخگویی فرد نسبت به محرک های اطراف کاهش می یابد.
درمان با هیپنوتیزم
گاهی ممکن است این سوال برایتان پیش آید که آیا هیپنوتیزم می تواند روشی درمانی باشد یا خیر؟ پاسخ این سوال بستگی به تعریف شما از درمان دارد. اگر برداشت شما از روش درمان این باشد که مثلا شخصی که پرخوری عصبی دارد و یا فردی عصبی است، از این طریق درمان شود باپید بگوییم که پاسخ سوال مثبت است اما اگر برداشت شما از درمان این باشد که با این روش یک تغییر ساختاری و بنیادی در فرد ایجاد شود، باید متذکر شویم که پاسخ منفی است.
در این مقاله، مطلبی کوتاه درباره هیپنوتیزم و تاثیرات آن ذکر کردیم، امیدواریم با خواندن این مقاله ابهاماتی که در این باره داشتید رفع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید