ارتباط بین هیپنوتیزم و پیشرفت تحصیلی

پیشرفت تحصیلی به معنی میزان یادگیری، اکتساب مهارتها و یا دانشی است که برای یک مقطع و یا سن بخصوصی وضع شده و بوسیله آزمونهای مربوطه قابل اندازه گیری باشد.
یادگیری بخشی از موفقیت تحصیلی است. مانع های ذهنی در پروسه یادگیری و موفقیت تحصیلی زیاد است، مانند مشغله های فکری ناشی از درگیریهای داخل خانواده، رقابتها، کمال گرایی ها، درگیریهای داخل مدرسه و دانشگاه، مسایل اقتصادی، پیام های منفی از جانب دیگران چه بصورت عمدی چه بصورت غیر عمدی، حسادتها، تحقیرهای هدفدار دیگران، توجه بیش از حد به محیط اطراف، عجله کردن در خواندن درس بخاطر تلاقی آن با برنامه های دیگر، نداشتن انگیزه کافی، توجه نداشتن و ندیدن آینده، انتخاب اشتباه شیوه حفظ کردن بجای شیوه درک کردن در برخی دروس، نداشتن برنامه مناسب، داشتن الگوهای اشتباه، وجود والدینی که خودبه تحصیلات اعتقاد کافی ندارند و انگیزه کافی در دانش آموز و یا دانشجو ایجاد نمی کنند و یا گاهی مانع ایجاد میکنند.
گاهی افراد آثار ناشی از موارد بالا را نداشتن حافظه قلمداد میکنند.
دو مشکل دیگر که مانع موفقیت تحصیلی است سوشیال فوبیا ( اضطراب حضور در جمع ) و اضطراب امتحان است.
دانش آموز و یا دانشجویی که اضطراب حضور در جمع دارد، نمی تواند در جریان گفتگوهای کلاس شرکت کند و یا قدرت این را ندارد که سوال بپرسد و یا کنفرانسی را که تهیه کرده است را بیان کند و در نتیجه نمره کنفرانس ها را دریافت نمیکند و یا در امتحانات شفاهی قادر به بیان پاسخی که میداند نیست، که گاهی افراد این را اشتباهاً نداشتن اعتماد به نفس تلقی میکنند.
مشکل دیگر اضطراب امتحان است که دانش آموز یا دانشجو در امتحانات کتبی هول میکند ( دچار اضطراب شدید می شود ) و همه یا قسمتی از دانسته هایش را فراموش میکند.
متاسفانه برخی از خانواده ها بعلت آشنایی نداشتن مباحث بالا را بعنوان یک مشکل قبول نمیکنند. قبول نمیکنند که فرزندشان درس را خوانده است، وظیفه اش را انجام داده است اما بر اثر سوشیال فوبیا یا بر اثر اضطراب امتحان نتوانسته است پاسخ شفاهی یا کتبی بدهد و از اساس او را به تنبلی متهم میکنند و یا فکر میکنند جو متشنج خانواده و درگیری و دعوا در خانواده بین خود و همسرشان ربطی به نحوه و کیفیت درس خواندن فرزند ندارد و آسیبهای روحی و روانی ناشی از آن بر فرزندشان را قبول نمی کنند و یا با فشارهای بیش از حد کمال گرایی را در فرزندشان ایجاد و یا تقویت می کنند و باعث می شوند اگر کوچکترین اشتباهی در میان آن همه پاسخهای درست داشته باشد آنرا بعنوان یک ناکامی بزرگ تلقی کند و مثلا برای فقط ۲۵/۰ نمره خود را بیش از حد ملامت کند و افسردگی را تجربه کند و از اساس خود را ناکارآمد تلقی کند و در نهایت این ناکامی ها باعث افت تحصیلی او شود ، تفکر همه یا هیچ کند یک سیر اندیشه ناکار آمد در او شکل بگیرد به این صورت که حالا که ۲۵/۰ نیاوردم بقیه هم ارزش ندارد حالا که بقیه هم ارزشی ندارد چرا برای این نمره های بی ارزش تلاش کنم ؟ ! و ناخواسته بر اساس همین عمل می کند و افت تحصیلی صورت می پذیرد . گاه دیگران برچسبهای تحقیر آمیز می زنند و باعث می شود عمداً یا سهواً از درس کناره بگیرد . بطور مثال : اینقدر میخونی مغزت پوک میشه ! ….. ! و دانش آموز از ترس این برچسبها و تحقیرها ناخواسته بدون اینکه خودش متوجه شود سرعت یادگیری خود را کاهش می دهد یا متوقف می کند .
وجود سپرهای روحی روانی در چنین مواردی لازم است . نوعی واکسیاسیون در چنین مواردی لازم است . در بسیاری از این موارد نوعی درمان لازم است .
خوشبختانه علم شگفت انگیز و جذاب هیپنوتیزم درمانی در رفع و کاهش همه این موارد پیشرو و سردمدار، کارآمد است .
به طور کلی عملکرد فرد به میزان زیادی به حالات روحی و هیجانات او بستگی دارد. پژوهش های علمی تأیید می کنند که استرس و اضطراب بیش از حد می تواند بر میزان عملکرد فرد اثر منفی بگذارد،البته نه تنها استرس و اضطراب زیاد می تواند بر عملکرد فرد اثر منفی بگذارد بلکه عوامل گوناگون دیگری چون حالات افسردگی مانند کسلی، بی انگیزه بودن و نیز مشکلات خانوادگی، سیستم آموزشی و غیره می تواند عملکرد فرد را تحت الشعاع خود قرار دهد. بنابراین اگر گفته شود که یکی از دلایل عمده افت تحصیلی در دانش آموزان و دانشجویان استرس و اضطراب است ، حرف بیهوده ای نخواهد بود . البته عوامل دیگری چون عدم اعتماد بنفس و مهارتهای ارتباطی دانش آموزان و یا دانشجویان را نباید نادیده گرفت . بنابراین به وسیله روان درمانی و هیپنوتیزم درمانی نه تنها می توان چنین حالات منفی را در دانش آموزان کاهش داد بلکه می توان انگیزه پیشرفت و تلاش مضاعف را در آنها افزایش داد .
با آرزوی پیشرفت و موفقیت برای همه شما دانش آموزان و دانشجویان عزیز…
دیدگاهتان را بنویسید