راه هایی برای غلبه بر تنبلی

همه ما در طول زندگی تصمیم های کوچک و بزرگ زیادی برای تغییر زندگی و بهبود آن می گیریم، اما گاهی اوقات فقط به خاطر تنبلی ناشی از عوامل مختلف نه تنها از تصمیمات خود منصرف شده، بلکه حتی آنها را به یاد نمی آوریم. در افراد مختلف، عوامل تنبلی متفاوتی وجود دارد که در ادامه راهکارهایی برای شناسایی آنها بیان کرده ایم، با ما همراه باشید.
۱) در حد توانتان مسئولیت قبول کنید
گاهی اوقات ما بدون توجه به کشش و توانایی جسمی و روحی خود، بیش از حد توانمان مسئولیت قبول می کنیم یا آنقدر کار بر سرمان ریخته که نمی دانیم از کجا شروع کنیم و در انتهای روز هنگامی که به کارها و مسئولیت های انجام نداده مان فکر می کنیم، خستگیمان چند برابر می شود. این موضوع در ذهن و روحیه ما هم تاثیر گذاشته و همیشه احساس بی مسئولیتی می کنیم. توجه داشته باشید که برای بازدهی بیشتر حتما کارهای خود را براساس اولویت برنامه ریزی کنید.
۲) به خودتان انگیزه دهید
یکی از اصلی ترین علل تنبلی نداشتن انگیزه کافی برای انجام کار است. با ایجاد انگیزه در زندگی، روحیه تان برای به اتمام رساندن و همچنین موفقیت پروژه بیشتر خواهد شد؛ به عنوان مثال می توانید پس از اتمام پروژه استراحت و تفریحی برای خودتان در نظر بگیرید.
۳) محیط مناسبی فراهم کنید
یکی از روش های غلبه بر تنبلی فراهم کردن محیط مناسب و امکانات مورد نیاز است. اگر از شرایط ناراضی هستید، آنرا عوض کنید. توجه داشته باشید که همکاران و افرادی که با آنها در تعامل هستید تاثیر بسیار زیادی بر روحیه شما دارند، اگر مدام همکارانتان در حال شکایت از کار هستند، مطمئن باشید که شما هم دیگر انگیزه ای برای ادامه کار نخواهید داشت.
۴) وقت شناس باشید
شاید این کار برایتان بسیار عادی و پیش پا افتاده باشد اما هرگز تاثیر برنامه ریزی را فراموش نکنید. همیشه لیستی از کارهای روزانه و هفتگی خود براساس اولویت تهیه کنید، این کار ذهن شما را ساماندهی می کند. سپس سعی کنید در طول برنامه به تمام موارد آن پایبند بوده و از زیر کار در نروید.
۵) مثبت فکر کنید
برخی افراد کارکردن را نوعی تنبیه می پندارند و همیشه به دنبال وقت گذرانی و تنبیه هستند، اما توجه داشته باشید که بدون کارکردن هیچ پیشرفتی در زندگی خود نخواهید دید. سعی کنید دید مثبتی به این موضوع داشته باشید و با فکر کردن به بهبود جایگاه اجتماعی و افزایش درآمد، انگیزه خود را برای کار افزایش دهید. طبق تحقیقات انجام شده یکی از راهکارهای غلبه بر تنبلی، داشتن تفکر مثبت می باشد.
۶) عادت های خود را تغییر دهید
گاهی اوقات برخی از عادت های بد ما باعث کاهش بازدهی و در نتیجه تنبلی ما می شوند، اما متوجه آنها نمی شویم و تاثیر آنها را در نظر نمی گیریم. مثلا وقتی وظایف سختی را در انتهای روز انجام می دهیم حتما متوجه کاهش بازدهی خود می شویم. سعی کنید برای تغییر عادات بد اقدام کنید.
۷) راجع به اهداف خود با دیگران صحبت کنید
هنگامی که درباره اهداف کوتاه و بلند مدت خود با دیگران صحبت می کنیم و آنها را به اشتراک می گذاریم، انگیزه ما برای انجام این کار بیشتر می شود، همچنین گاهی اوقات دیگران راجع به نتیجه تلاش هایمان سوال هایی می پرسند که باعث تقویت روحیه ضعیف ما خواهد شد.
۸) زمانی برای استراحت تعیین کنید
تعهد کاری شما هرگز نباید باعث چشم پوشی از زمان استراحت شود. هرچقدر هم که سرتان شلوغ است باید هر ۴۵ دقیقه استراحتی ۱۵ دقیقه برای خود در نظر بگیرید، این کار باعث افزایش بازدهی شما خواهد شد. کارکردن مداوم و بدون استراحت باعث کاهش انرژی و انگیزه شما می شود.
سخن آخر
انتظار برای تغییر در دنیای بیرون کار بیهوده ایست و همه ما می دانیم تغییر از درون ما اتفاق می افتد، در حقیقت تا خودتان دست به کار نشوید شاهد هیچ پیشرفتی نخواهید بود، پس در اولین فرصت برنامه ریزی نمایید و انجام وظایفتان را شروع کنید.
دیدگاهتان را بنویسید