مدیتیشن و فواید آن

سوالی که در ابتدا برای همه ما پیش می آید این است که مدیتیشن چیست و چه کمکی به ما می کند؟ آیا می تواند در بدست آوردن آرامش به ما کمک کند؟
کلمه مدیتیشن در سراسر جهان معانی مختلفی دارد، بعضی به معنی تمرکز و تفکر و بعضی دیگر به عنوان رویاپردازی آنرا تعریف می کنند. در هر صورت هیچ کدام از این معانی تعریف واقعی مدیتیشن را دربرنمی گیرد.
مدیتیشن چیست؟
مدیتیشن در واقع تمرین و روشی برای استراحت و آرامش ذهن است. در این حالت فرد به میزان آگاهی بالایی دست یافته و همچنین تمامی جوانب فردی خود را درک می کند. میزان هوشیاری و آگاهی که انسان در این حالت تجربه می کند فراتر از سطح طبیعی آن است.
مدیتیشن به هیچ دین و مذهبی تعلق ندارد بلکه علمی است که دارای نظام خاصی بوده و نتایج قطعی به دنبال دارد. در هنگام انجام تمارین این علم، ذهن کاملا خالی، آرام و متمرکز می باشد. نکته قابل توجه این است که با وجود آگاهی و هوشیاری ذهن، انسان از هرگونه تفکر راجع به دنیای اطراف خود فارغ بوده و به آن توجهی ندارد.
انجام تمارین آن نیازمند یکپارچگی ذهن برای آرامش درونی است که باعث عمق بیشتر مدیتیشن می شود.
تغییر درونی
از دوران کودکی ما فقط برای بررسی و حل مشکلات جهان اطراف خود آموزش دیده ایم و هیچ گاه توجهی به مشکلاتی که امکان دارد در درون و ذهن ما ایجاد شود نداشته ایم. در واقع همیشه سعی می کنیم ابتدا دیگران را بشناسیم. این فقدان خودشناسی باعث بروز مشکلات داخلی و در نتیجه ناامیدی و افسردگی ما می شود.
در واقع سیستم آموزشی شکل دهنده ذهن ماست. خواب و رویا بخشی از ناخودآگاه ماست که ما بر روی آن هیچ کنترلی نداریم. ذهن بر تمام اجزای بدن کنترل دارد، اما ما هیچ کنترلی بر آن نداریم و تنها راه مدیتیشن است. آرامش به دست آمده از این راه ماندگار بوده و با لذت های لحظه ای قابل مقایسه نیست.
چگونه این آرامش را همیشه حفظ کنیم؟
فرایند حفظ این آرامش درونی، در درون خود بدن اتفاق می افتد. در علم مدیتیشن و یوگا شما به وسیله مربی خود آموزش می بینید که گردن و سر خود را مستقیما در حالت مراقبه ای که نشسته اید نگه دارید. سعی کنید که روزانه زمانی را به این تمرین اختصاص داده و هرگز زمان و مکان آن را عوض نکنید. پس از مدتی با حفظ این روش ذهن شما آرامش درونی یافته و به سمتی می رود که همیشه این آرامش را حفظ کند.
دیدگاهتان را بنویسید