آشنایی با خودبیمارانگاری و علائم آن

خودبیمارانگاری یا هیپوکندریا، نوعی بیماری می باشد که فرد مدام فکر می کند که به بیماری لاعلاج مبتلا است و به تمام اتفاقات طبیعی و صداهای طبیعی بدن نیز حساس می شود. این ویژگی منفی، مخالف ویژگی های مردان و زنان موفق می باشد. برای مثال گاهی ممکن است که فرد بیمار تصور کند که صدای عادی که مربوط به دستگاه گوارش می باشد و یا ایجاد یک لکه بر پوست خود را یک بیماری جدی و خطرناک تصور کند. لازم به ذکر است که این بیماری از داشتن یک بیماری جدی همانند سرطان خطرناک تر می باشد.
به عبارتی زمانی که این افراد به دکتر و متخصص مراجعه می کنند، دکتر به آنها اطمینان می دهد که سالم هستند، اما باز هم اینگونه افراد بر این باورند که بیمار هستند و به دکترهای متعددی مراجعه کرده و جویای مشکل خیالی خود می شوند و حرف هیچکدام از متخصصان را قبول نداشته و فکر می کنند که بیماری ناشناخته ای دارند که متخصصان توانایی تشخیص و درمان آنرا ندارند.
علائم مربوط به این بیماری عبارتد از:
ـ فرد بیمار همیشه بر این باور است که بیماری جدی دارد.
ـ علائم طبیعی جسمی خود را به عنوان یک بیماری تصور می کنند.
ـ در صورتی که دکتر به آنها اطمینان می دهد که سالم هستند، بازهم بر این باورند که بیمار هستند.
باید بدانید هنگامی که فردی به دکتر مراجعه می کنند و دکتر مشکوک به وجود بیماری در آن فرد است، فرد را به روانپزشک ارجاع می دهند تا بیماری این شخص را تشخیص دهند. هنگامی که بیماری این شخص پس از معاینات و آزمایشات لازمه، مشخص می شود، فرد بیمار تحت درمان قرار می گیرد. لازم به ذکر است که راهی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد.
در این مقاله در مورد هیپوکندریا یا همان خودبیمرانگاری و علائم مربوط به آن توضیحاتی دادیم، امیدواریم در جهت افزایش آگاهی شما مفید بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید