راز های همسر داری (چگونه در زندگی مشترک تصمیم بگیریم)

مقدمه
راز های همسر داری
در زندگی مشترک اگر تصمیم اشتباهی گرفته شود ممکن است خانواده ضرر زیادی را متحمل شود ، پس تصمیم گیری در امور مختلف یک امر مهم است که در پی آن مسوولیت وجود دارد و از آن مهم تر این است که تصمیم گیرنده غیر از خود برای دیگران نیز تصمیم می گیرد و مسوولیت عواقب تصمیم اش را در قبال دیگران باید به دوش بکشد.
حال نکته ای که ما به دنبال مطرح کردن آن هستیم این است که در زندگی مشترک چه کسی تصمیم گیرنده است یا زن و شوهر هر کدام می توانند در چه زمینه هایی تصمیم گیرنده باشند و حوزه اختیارات آنها برای این که به تنهایی تصمیم بگیرند چقدر است و شرایط یک تصمیم گیری خوب در زندگی مشترک چیست.
استفاده از توانایی ها
برای آن که بتوانید تصمیم های درستی اتخاذ کنید باید توانایی های خود و همسرتان را بشناسید و بدانید هر کدام در چه زمینه هایی استعداد و توانایی دارید. زن و مرد ندارد. گاهی ممکن است یک زن شم اقتصادی اش بهتر از همسرش باشد در این صورت چه اشکالی دارد که او برای فعالیت های اقتصادی تصمیم گیرنده باشد. مهم این است ما توانایی های خود را بشناسیم و آنها را به کار ببریم اگر هر انسانی در زمینه استعداد و توانایی اش فعالیت کند خیلی کمتر خسته می شود. اگر می بینید همسرتان در زمینه خاصی استعداد و توانایی دارد به او میدان دهید تا بتواند از توانایی اش در زمینه بهبود زندگی استفاده کند. پس به توانایی های همسرتان اعتماد کنید.
مشورت در همه تصمیم ها
در زندگی امروز فعالیت های زن و مرد اینقدر به هم شبیه و نزدیک شده است که دیگر نمی توان تصمیم گیری ها را به زنانه و مردانه تقسیم کرد. مثلا در روزگار گذشته کمتر زنی وجود داشت که از درآمد و فعالیت همسرش به طور دقیق خبر داشته باشد و بخواهد در تصمیم گیری ها دخالت کند ، اما امروزه به دلیل بالاتر رفتن جایگاه زن در جامعه و مشارکت او در همه زمینه های زندگی این اشتراک شکلی نزدیک به واقعیت گرفته است.
مشورت دهی و مشورت گرفتن یکی از ملزومات زندگی مشترک است، چرا که هر تصمیمی در زندگی مشترک باید با اشتراک همدیگر گرفته شود حتی اگر این اشتراک در حد یک مشورت کوچک یا پرسیدن نظر همسرتان باشد.
با مشورت کردن می توانید از دیدگاه، نظر، توانایی ها و تجربیات همسرتان در آن زمینه خاص استفاده کنید و تصمیم بهتری بگیرید و در ضمن وقتی با مشورت و موافت همسرتان تصمیمی می گیرید اگر تصمیمتان نادرست باشد خود را سرزنش نخواهید کرد و همسرتان نیز شما را شماتت نمی کند و مسوولیت را با همسرتان تقسیم می کنید؛ اما اگر بخواهید تمام تصمیمات زندگی را خود به تنهایی و بدون مشورت بگیرید دارای یک مسوولیت بزرگ خواهید شد که خسته کننده خواهد بود.
همیشه با هم و گاهی تنها
بهترین روش برای تصمیم گیری این است که زن و شوهر با مشورت هم تصمیم بگیرند و نظر هر دو در تمام امور دخیل باشد ، اما این طبیعی است که گاهی افراد باید به تنهایی تصمیم بگیرند. مثلا شما راجع به امور شخصی خود می توانید تصمیم بگیرید، اما این تصمیم گیری نباید برخلاف نظر همسرتان باشد. هر زندگیزناشویی بر اساس عقاید دو طرف دارای قوانینی است که در زندگی های مختلف متفاوت است. هر چه عقاید دو طرف به هم نزدیک تر باشد تصمیماتی که گرفته می شود بیشتر مورد توافق هر دو است. اما اختلاف نظر اجتناب ناپذیر است و هیچ انسانی کاملا شبیه به هم نیستند. برای این که این اختلاف نظر نتواند در تصمیم گیری ها میان زوج ها اختلاف بیفکند بهترین کار وضع یک سری قانون کلی برای خانواده با رای زن و شوهر است. برای این که بتوانید تصمیماتی مطابق میل خود و همسرتان اتخاذ کنید در ابتدای زندگی براساس عقاید هر دو قوانینی بگذارید مثلا اگر فردی دوست ندارد همسرش زیاد با دوستانش باشد با توافق هر دو می توانید قانونی بر این است بگذارید که مثلا دیدن دوستان بیشتر از یک یا نهایتاً دو بار در ماه جایز نیست یا هر گاه خواستیم به دیدن دوستانمان برویم با هم می رویم و از این قبیل قوانینی که با محدود کردن نسبی تصمیمات نظر هر دو طرف جلب شود و هیچ کدام ناراضی نباشند این طبیعی است که وقتی شما به خواسته ی همسر خود گوش دهید او نیز در مقابل خواسته های شما را اجرا می کند.
پس خوب است در زندگی مشترک تا آنجایی که می شود به همراه همدیگر تصمیم گرفت و در جاهایی که می خواهیم تنها تصمیم بگیریم حتما با همسرمان مشورت و او را در جریان بگذاریم.
نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید
دیدگاهتان را بنویسید