چند نشانه آشکار که یک رابطه برای شما خوب نیست – قسمت ۲

رابطه ی بین زوجین همیشه سالم نیست و گاهی اوقات میتوان آن را ناسالم و معیوب خواند. در ادامه مقاله قبلی دربارهی روش شناخت رابطهی سالم و معیوب، به عوامل دیگری میپردازیم که در این مسیر باید به آنها توجه شود.
۳. آیا هرکدام به تنهایی قابل اتکا هستید؟
در یک رابطه سالم: شما و همسرتان هرکدام دوستهای انفرادی خودتان را دارید. و وقتی خاصی را جدا از رابطهی بین خودتان، با آنها میگذرانید.
در یک رابطه معیوب: دو نفر مثل چسب به هم چسبیدهاید. و راهی برای داشتن وقتهای اختصاصی وجود ندارد.
باید به یاد داشته باشید که منبع این همیشه باهم بودن، احساس ناامنی یکی از طرفین است. وابستگی در ابتدا ممکن است خوشایند باشد. اما در نهایت تبدیل به یک بیماری میشود. دکتر گریر در این رابطه میگوید :«وابستگی میتواند دو علت داشته باشد، اول اینکه یکی از طرفین از اتکا به خود میترسد و دوم اینکه یکی از طرفین میخواهد دیگری را کنترل کند.»
در یک رابطه سالم، زوجین میدانند که پرداختن به سرگرمیها و دوستهای شخصی، رابطه شان را تقویت میکند.
۴. آیا هر دو طرف قابل اتکا هستند؟
در یک رابطه سالم: هر دو طرف به حرف خود عمل میکنند. و در واقع زوجین میتوانند به هم تکیه کنند و از این راه رابطه قویتر میشود.
در یک رابطه معیوب: هرگز نمیتوانید مطمئن باشید که طرف مقابل به قول خود عمل میکند. و این موضوع بارها و بارها در رابطه، به شما ثابت شده است.
در این روابط، هیچ وقت از همسرتان مطئن نیستید. و نمیتوانید پیشبینی کنید که چطور رفتار خواهد کرد. مثلا با اینکه بارها با هم دراین باره صحبت کردهاید که درباره مسائل مالیتان با خانوادهتان صحبت نکند. اما بازهم آن را تکرار میکند. درواقع چنین اتفاقی به احساس امنیت هیجانی برمی گردد.
۵. تا چه اندازه میتوانید رک و بیپرده باشید؟
در یک رابطه سالم: میتوانید درباره همه چیز صحبت کنید. و چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد.
در یک رابطه معیوب: پس از مدتی پی میبرید که چیزهایی کوچک و بیاهمیت را از همسرتان پنهان میکنید. مثل گفتگو با یکی از اعضای خانواده یا دوستان؛ یا خرید یکی از وسایل مورد علاقهتان.
جریان از این قرار است که وقتی همسرتان دربارهی موضوعی بیاهمیت واکنشی شدید نشان میدهد، به صورت غریزی و ناخودآگاه، در حضور او مراقب حرفها و رفتارتان هستید. یکی از روانشناسان و مشاوران ازدواج در این باره میگوید :«این موضوع میتواند نشانهی این باشد که شما از رنجاندن همسرتان میترسید. و به همین دلیل مسائلی را از او پنهان می کنید.»
خب اگر این مقاله و مقالهی قبلی را خوانده باشید، حالا میتوانید تشخیص دهید که چقدر با این موارد همذات پنداری کردهاید. و چقدر این موارد دربارهی رابطهی شما صحیح هستند. اما یادتان باشد که تشخیص این موارد، به این معنا نیست که باید به رابطهتان پایان دهید. بلکه میتوانید با یک مشاور خوب صحبت کنید. تا با کمک او این مسائل را بهبود ببخشید.
دیدگاهتان را بنویسید