رابطه بین پول خرج کردن و شخصیت افراد

رابطه بین پول خرج کردن و شخصیت افراد
#مقالات
شاید برای شما جالب باشد که بدانید رفتار پول خرج کردن افراد مختلف با شخصیت آنها درارتباط است.
این مقاله تیپ های شخصیتی #محافظه_کار، #ریسک_پذیر،#خوش_بین، احساساتی و #متفکر و روش #مدیریت_مالی آنها را مورد بررسی قرار می دهد:
۱– خوش بین ها
خوش بین های #واقع_بین رویکردی دقیق تر به زندگی مالی خود دارند و سعی می کنند درباره هزینه های خود براساس بودجه عمل کنند اما در #وفاداری به بودجه خود همواره موفق نیستند.
آنها برای مواجهه با #چالش های جدیدی چون خرید ماشین یا خانه به حد کافی #شجاعت دارند،اما تصمیمات خود را براساس آنچه قابل کنترل است اخذ می کنند.
این افراد فرضیاتی درباره زندگی دارند و نسبت به این پیش فرض ها #اعتماد کامل دارند.
در مقاطعی زندگی را به خوشی و #آرامش می گذراند. اما بهای این #خوشبختی مقطعی را با فشارهای شدید در دوره های بعدی خواهندپرداخت.در مجموع خوش بینی در ترکیب با واقع بینی یکی از بهترین شخصیت های مالی است که آرامش و احساس #رضایت درونی را برای فرد به ارمغان خواهدآورد.
۲– محافظه کارها
چنین افرادی به سبب دقت در نحوه خرج شدن پول، کمتر با بدهی و دشواری های مالی رو به رو می شوند.
سبد سرمایه این افراد معمولا آکنده از مبالغ نقد است و به سبب ریسک گریزی، کمتر وارد عرصه های سرمایه گذاری می شوند. این گروه از افراد از خرید اعتباری و قسطی نیز گریزان هستند و سعی می کنند تا حد امکان از ورود به بدهی جدید به تراز مالی خود جلوگیری کنند.
این رویکرد هرچند سبب کنترل بدهی ها و ثبات قابل توجهی در زندگی محافظه کارها می شود، اما به سبب ریسک گریزی، اقدامات ضروری و خطرات لازم برای پیشرفت را پذیرا نیستند.
در نتیجه پیشرفت توان مالی و کیفیت زندگی آنها بسیار کندتر از دیگران است و ناچارند از برخی عوامل #لذت_بخش زندگی صرفنظر کنند.
۳– ریسک پذیرها
افرادی با رویکرد باز و افراطی نسبت به امور مالی، اغلب در میان #سرمایه_گذاران و #کارآفرینان جای می گیرند. ریسک پذیرها اغلب به دنبال فرصت های تازه برای سرمایه گذاری هستند و به همین دلیل، پس انداز نقد برای آنها اهمیت چندانی ندارد.
این افراد همچنین از قرض گرفتن مبالغ و خرید #اعتباری نیز ترسی ندارند
و به همین دلیل،مهم ترین معیار آنها برای فعالیت های مالی، حفظ اعتبار برای اخذ وام و خریدهای تازه است.
نکته مهم در این زمینه آن است که ریسک پذیری لزوما ویژگی مثبت یا منفی در شخصیت فرد نیست. مهم این است که میزان پذیرش ریسک با واقعیات هماهنگ باشد و کیفیت زندگی از تصمیمات افراطی آسیب نبیند.
۴– متفکرها
فرد متفکر به خوبی از پس مدیریت پول و تدوین استراتژی های مناسب بر می آید و به دقیق ترین موارد نیز توجه می کند. این گروه از افراد به سبب قدرت تامل و تحلیل، رویکرد منطقی و درستی نسبت به امور مالی دارند؛ اما تحلیل درست همواره به موفقیت و نتایج مطلوب نمی انجامد.
شاید متفکرها در زمان تصمیم گیری با نوعی فلج شدن اراده مواجه شوند و به همین دلیل، ترس از تصمیم گیری و اقدام عملی را تجربه کنند.
مسلما بدون پذرش درجه خاصی از ریسک و تلاش برای عمل به برنامه ها، نتایج مطلوبی به دست نخواهدآمد.
۵– احساساتی ها
پول برای این دسته از افراد همانند سایر جنبه های زندگی، عاملی برای انگیزش #احساسات، تجربه شرم و گناه یا از دست دادن و فقدان است.
این فشار احساسی باعث می شود چنین گروهی در برابر کالاهای زیبا و خواستنی به ناگاه تسلیم می شوند.
بیهوده منابع را تلف می کنند و آنگاه دچار احساس گناه می گردند. احساساتی ها همچنین بخش عمده ای از پول خود را صرف جلب رضایت دیگران می کنند، چرا که از فقدان نسبی #اعتماد_به_نفس رنج می برند و به همین دلیل سعی می کنند با خرج کردن مقادیر قابل توجهی از پول رضایت و #محبت دوستان و آشنایان را به دست آورند.
البته کار و تلاش سخت و به دست آوردن پول صرفا برای #احساس_رضایت و خوشبختی است
اما آنچه مورد نظر ماست حالتی است که فرد توان کنترل احساسات خود را نداشته باشد.
نهایتا، باید به این نکته اشاره شود که نقاط قوت و ضعف هر یک از این شخصیت ها، دائمی و غیرقابل تغییر نیستند.
می توانید از طریق مشورت با متخصصان مالی و #روان_شناسان نقاط قوت، شخصیت خود را تقویت نموده و بر ایرادات غلبه کنید.
در حقیقت، بهترین وضعیت روانی و ذهنی برای فرد استفاده از وجوه مثبت تمام این رویکردها و یا دست کم تلاش برای تقویت این جنبه ها می باشد.
نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید…
دیدگاهتان را بنویسید