چگونه در ماه های گرم آسان تر روزه بگیریم؟

شرایط روزه داری در ماه های گرم به شدت سخت و طاقت فرسا می باشد، در این مطلب قصد داریم شرایط روزه گرفتن در ماه های گرم سال را به صورت مفصل برایتان ارائه کنیم. زمانی که روزه هستید، باید سعی کنید از افطار تا سحر مواد مغذی و آب بسیار مصرف کنید تا انرژی لازم برای روز بعد داشته باشید. پزشکان بر این باورند که فرد روزه دار باید به اندازه کافی آب بنوشد و مواد مغذی استفاده کند تا روز بعد انرژی لازم برای انجام کارهایش داشته باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه پنج توصیه که به شما کمک می کند تا راحت تر بتوانید در فصول گرم روزه بگیرید را معرفی کرده و توضیح خواهیم داد.
خوردن غذاهای طبیعی و پرهیز از مصرف فست فود و هله هوله
زمان افطار روزه خود را با مواد مغذی سالم و مفید باز کنید و از مصرف غذاهای فست فودی و فرآوری شده پرهیز کنید، زیرا این غذاها سریع آماده سرشار از مواد ناسالمی همچون سدیم بالا و روغن های ناسالم هستند.
هله هوله مانند چیپس، پفک و آب نبات دارای مواد مغذی پایینی می باشند و این مواد هم نمی توانند جایگزین مواد سالم و مغوی شوند که فرد با مصرف آنها انرژی از دست رفته خود را مجدد به دست آورد. زمانی که فرد روزه می گیرد، بیشتر انرژی و توان بدن او از بین می رود و برای جبران این موضوع فرد باید همیشه زمان افطار تا سحر مواد مغذی استفاده کرده و حداقل ۸ لیوان آب بنوشد تا انرژی و آب بدنش تامین شود تا در روز بعد بتواند با انرژی کامل کارهایش را انجام دهند.
استفاده نکردن از برخی مواد غذایی سفید
نان سفید، برنج سفید و شکر در دسته مواد فرآوری شده قرار می گیرند و همانطور که در مورد قبل اشاره کردیم این مواد غذایی مغذی نمی باشند. هنگام فرآوری کردن مواد غذایی، این خوراکی ها مواد مفید خود را از دست می دهند و با مصرف آنها مواد مورد نیاز و لازم، به بدن نمی رسند. بنابراین بهترین جایگزین این مواد استفاده از نان های تهیه شده از غلات و برنج قهوه ای که کاملا مغذی هستند، می باشد.
مصرف غذاهای مایع همانند سوپ
در طول روز افراد روزه دار، بیشتر آب بدن خود را از دست می دهند، بنابراین اینگونه افراد هنگام افطار باید غذاهای مایع همانند سوپ مصرف کنند. سعی کنید از زمان افطار تا سحر آب میوه های طبیعی مصرف کنید تا مقدار آب لازم بدن را مجدد تامین کنید.
از مصرف غذاهای شور خودداری کنید، زیرا باعث می شود که در طول روز تشنه شوید. یکی دیگر از راه هایی که می توان تشنگی را برطرف و آب بدن را تامین کرد، باز کردن روزه با خرما و آب میوه های طبیعی می باشد.
استفاده نکردن از غذاهای سرخ کردنی و شیرین
سعی کنید هیچگاه در هنگام افطار تا سحر غذاهای سرخ کردنی و شیرین استفاده نکنید، زیرا غذاهای سرخ کردنی سرشار از روغن بوده و هضمشان سخت می باشد، غذاهای شیرین هم به علت داشتن شکر و قند فراوان باعث می شوند که در طول روز افت فشار داشته باشید. بنابراین از مصرف این دو نوع غذا خودداری نمایید.
کاهش مصرف کربوهیدرات ها
مصرف غذاهای کربوهیدرات دار همچون برنج و سیب زمینی به علت داشتن قند بسیار، تاثیراتشان همانند مواد غذایی شیرین می باشد، بنابراین این مواد را مصرف نکنید. در صورتی که مایل به استفاده از اینگونه مواد غذایی هستید آنها را همراه با خوراکی های سرشار از پروتئین همچون حبوبات، گوشت و مرغ مصرف کنید تا عوارضی نداشته باشند.
افرادی که روزه می گیرند، حتما به این موارد توجه کنند تا در طول این ماه مشکلی برایشان پیش نیامده و همیشه انرژی لازم را داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید