تاریخچه ی ان ال پی

تاریخچه ی کامل ان ال پی…برنامه ریزی عصبی کلامی
ان ال پی در دهه ۷۰ میلادی به صورت رسمی توسط اساتید بزرگ ریچارد بندلر و جان گریندر پایه گذاری شد.
منظور از رسمی این است که قبلا اساتیدی مثل میلتون اریکسون و فریتز پرلز و … در این زمینه کارهایی انجام داده بودند که با این نام مطرح نبود وبیشتر در مفاهیم هیپنوتیزم و روانشناسی خانواده و بالینی نهفته بود.
ان ال پی بر خلاف روش های کلی موفقیت طلبی و خود باوری و … که امروزه با نام ان ال پی از ان یاد میشود به هیچ عنوان یک روش بدون ساختار و سلیقهای نیست.
خاستگاه ان ال پی از نظریه گشتالت، علوم کامپیوتر، زبان شناسی و هیپنوتیزم است و در طی گذشت بیش از سه دهه مرتبا بر غنای آن افزوده شده است.
در این شاخه از علم که امروزه کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است، ترکیب علوم مهندسی و علوم انسانی محوریت داشته است و با این رویکرد به تحلیل ابعاد مختلف انسان می پردازد.
تعدادی از حوزههایی که ان ال پی در آنها اهمیت یافته است عبارتند از:
۱- بازاریابی.
۲- توسعه خلاقیت.
۳- خودباوری و تحول.
۴- توسعه مهارتهای کلامی.
۵- توسعه مهارتهای مدیریت و رهبری.
۶- تقویت روشهای یادگیری.
۷- تحول شغلی و تحصیلی
ان ال پی (NLP) یا همان Neuro-linguistic programming بر سه پایه اساسی استوار است:
عصب(Neuro):
در این قسمت ان ال پی سعی دارد تا با مطرح ساختن عملکرد عصبی و پنج حواس با آن شبکه عظیمی که تشکیل میدهند ایجاد تغییر نماید و با استفاده بهینه از این شبکه دست به تغییرات شگرف در انسانها بزند.
زبانشناسی(Linguistic):
در این قسمت زبان و تآثیرگذاری کلام را در ساختار دهی و مدیریت افراد مورد بررسی قرار میدهد و سعی دارد تا از آن در راستای تحول و دگرگونی افراد در حوزه های مختلف استفاده نماید.
برنامه ریزی (Programming):
در این قسمت محل گره زدن قدرت کلام و عملکرد عصبی (پردازش اطلاعات)است جهت تحولات اساسی در موجودی به نام انسان که دارای تواناییهای نا محدود بالقوه است .
ان ال پی تکنیکها، الگوها(Patterns)های مشخصی دارد و یادگیری این علم بسیار زیبا،کاربردی و تحولآفرین است.
در ان ال پی غنای تفکر یک اصل است و یکی از راههای آن حرفهای بزرگان است.
NLPچیست و چگونه شکل گرفته است؟
آیا هیچ به نحوه اندیشیدن خود فکر کرده اید و تا به حال فکر کرده اید که چگونه فکرمی کنید؟
چرا در مدرسه درسه ا را خوب یاد نمی گیرید؟
چرا بسیاری از افراد با درس های خاص مشکل یادگیری دارند؟
چرا بعضی از معلمین و اساتید قادر به برقراری ارتباطی موثر نمی باشند؟
چرا اکثریت افراد از رئیس یا مدیر خود راضی نمی باشند؟
چرا دائم بیمار می شویم و علت را نمی توانیم جستجو نمائیم؟
چگونه می توانید خود را نسبت به مسائل گوناگون اطراف برنامه ریزی نمایید؟
چگونه می توانید عادت ها و رفتارهای غلط و نامطلوب خود را جایگزین نمایید؟
چگونه است که خاطرات کودکی جریانات دوران کهنسالی و جوانی شما را تحت کنترل دارد؟
چرا از واژه ناخودآگاه در طول روز استفاده نموده و بسیاری از رفتارهای غلط و زشت خود را در پشت این واژه پنهان می نمایید؟
تعلیم وتربیت واقعی یعنی چه؟ باورها چه هستند و چگونه می توان آنها را تغییر داد؟
تاریخچه ای کوتاه از NLP
انالپی توسط جان گریندر و ریچارد بندلر به منظور ساختن الگوهایی روشن از موفقیتهای افراد، تأسیس شد. ریچارد یک دانشجوی رشته ریاضی و گشتالت درمانی و جان استاد زبانشناسی دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز بود.
اولین کار آنها کتابی با عنوان ساختار جادو در دو جلد بود که در آن الگوهای رفتاری و کلامی فریتزپرلز (بنیانگذار گشتالت درمانی) و ویرجینیا ستیر (خانواده درمانگر مشهور بینالمللی) را شناسایی کردهاند.
کار بعدی آنها شناسایی الگوهای کلامی و رفتاری موجود در شگرد هیپنوتیزم میلتون اریکسون (بنیانگذار هینوتیزم کلینیکی در آمریکا و یکی از بزرگترین هیپنوتیزم درمانگرهای عصر امروز) است.
نتیجۀ کارهای اخیر، جان گریندر و ریچارد بندلر شگردهای مدلسازیشان را با نام «برنامه ریزی عصبی زبانی» برای نشانهای از ارتباط میان «مغز و زبان و بدن» عرضه کردند.
مفهوم انالپی دو جملۀ مهم زیر است:
۱) نقشه سرزمین نیست. انسان هرگز نمیتواند واقعیت را بشناسد. فقط درک شخصی از واقعیت دارد. شناخت و پاسخ به جهان پیرامون مبتنی بر نظام دریافتهای حسی شخص است.
به جای واقعیت، نقشۀ «زبانی عصبی» فرد دربارۀ جهان است که تعیین میکند، چگونه رفتار کند و این رفتار چه معنایی داشته باشد. در مجموع واقعیت، انسان را محدود یا ضعیف نمیکند بلکه برداشت ذهنیاش این کار را میکند.
۲) زندگی و ذهن فرایندهای نظاممند هستند. فرایندهایی که در درون انسان و میان انسانها و محیطشان اتفاق میافتد، نظاممند هستند. بدن و جامعه و هستی اکولوژی پیچیدهای از نظامها و زیر نظامها تشکیل میدهند که با یکدیگر در تعامل بوده و تاثیر متقابل دارند. مجزا کردن کامل بخشی از نظام از بخشهای دیگر غیر ممکن است. چنین نظامهایی مبتنی بر اصول خودگردان معینیاند و به طور طبیعی به دنبال پایداری و تعادل هستند.
در نظر انالپی، فرایندهای پایۀ تغییر اینگونه است:
“شناسایی وضعیت کنونی فرد و افزودن منابع مناسب برای هدایت فرد به وضعیت دلخواه.”
تفاوت و شگردهای انالپی برای کمک به شناسایی وضعیت کنونی و وضعیت دلخواه در انواع و سطوح مختلف، سازماندهی شدهاند.
تا منابع مناسب برای ایجاد تغییر موثر و سازگار در راستای رسیدن به وضعیت دلخواه، مهیا و استفاده شود.
به جز افرادی که بنیان گذاران ان ال پی محسوب می شوند کسانی دیگر در توسعه آن نقش داشته اند که عبارت اند:
۱_ رابرت دیلتس , ایشان مهمترین توسعه دهنده ان ال پی محسوب می شود و در مدل سازی دانشمندان بزرگ با ان ال پی کارهای بسیار خوبی دارند و بزرگ ترین اثرش دایره المعارف ان ال پی است که تمام تکنیک ها و اطلاعات لازم را در آن جمع آوری کرده است.
۲_ استیفان گریگون، ایشان ان ال پی را ساده تر از رابرت دیلتس بیان کرده و البته بیشتر در زمینه هیپنوتیزم اریکسونی کار میکنند
۳_ استیو آندراس وهمسرش کانالیا که در مدل سازی الگوهای بیانی ویرجینیا ستیر و کارهای مشترکی که با همسرش در ان ال پی انجام داده اند معروف هستند و البته تکنیک هایی هم برای تغییر فرد ابداع کرده اند که ایشاا.. در بحث های آینده خواهیم داشت
۴_ جان لاواله، پس از جدا شدن بندلر گریندر به بندلر ملحق شد و شاخه جدیدی در ان ال پی بازکردند که مهندسی انسان نامیده می شود و ادعا می شود روش های آن مستقیم تر و دقیق تر از ان ال پی است و در زمینه متقاعد کردن فعالیت می کنند
۵_ پل مکین، چارلز فالکنر، تد جیمز، جودیت بندلر (همسر سابق بندلر) و آنتونی رابینز کسانی هستند که ان ال پی را در کارهای خود بکار گرفته اند و آدم های موفقی هستند و لذا روش خودشان را تدریس می کنند.
دوره آشتی با درون
دوره آشتی با درون : شاید شما ندانید اما در دنیای خارج از ذهنتان چیزی جز آنچه در درونتان است پیدا نخواهید کرد .آَشتی با درون خود اولین گام به سمت این دنیای درونتان است .
دوره بانو، ملکه باش و سلطنت کن
استاد معصومه تیموری نخستین بانو انگیزشی ایران برگزار کننده هزاران ساعت همایش
دوره پاکسازی هوپونوپونو
دوره پاکسازی هوپونوپونو انگیزشی معمولا به نام های مختلفی شناخته می شود. از جمله ؛ تکنیک پاکسازی ذهن ، تکنیک رها سازی ، تکنیک تبسم و نام های مختلفی که بر روی این مبحث گذاشته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید