باورهای نادرست راجع به افسردگی

نشانه های افسردگی در اشخاص مختلف به صور متفاوت بروز می کند، اما به طور کلی بیماری افسردگی کلمه ای است که گاهی برخی افراد با شنیدن آن، فردی غمگین، ناامید، ژولیده و بدبین در ذهنشان نقش می بندد، اما لازم به ذکر است که تشخیص بیماری افسردگی بسیار سخت می باشد، زیرا همیشه این افراد ناراحت و غمگین نمی باشند. گاهی شخص افسرده سعی می کند در اجتماع و در کنار افرادی همچون دوستان و خانواده خود ظاهرش را حفظ کند و شاد باشد. روانشناسان بر این باورند، آنچه که نگران کننده می باشد، شیوع بیماری افسردگی نیست، بلکه تصورات، باورها و گاهی اطلاعات اشتباه راجع به این بیماری می باشد. برخی افراد اطلاعات و دیدگاه اشتباهی راجع به این بیماری داشته و از درمان آن سرباز می زنند. با ما همراه باشید تا در ادامه باورهای اشتباه راجع به این بیماری را ذکر نماییم.
افراد افسرده همیشه ژولیده و بی نظم هستند
گاهی در برخی از برنامه های تلویزیونی می بینیم که افراد افسرده معمولا یک جا می نشینند و اطرافشان پر از ظروف کثیف و هله هوله بوده، همیشه بغض کرده و سعی می کنند گریه نکنند. این تصویری کاملا نادرست و اشتباه راجع به این افراد است.
در حقیقت بسیاری از افراد افسرده همیشه سعی می کنند در مقابل دیگران ظاهر خود را حفظ کنند. اینگونه افراد سر کار می روند، همیشه خودشان و زندگیشان منظم و مرتب می باشد و حتی در مهمانی های مختلف شرکت می کنند و در باطن با این مشکل مبارزه می کنند و کسی نیز متوجه نمی شود.
افسردگی تاثیر مشابه بر همه افراد دارد
گاهی در برخی از برنامه های بازرگانی افراد افسرده را غمگین نشان داده و معمولا هوا بارانی می باشد. لازم به ذکر است که افراد افسرده همیشه غمگین نبوده و تاثیر این بیماری بر روی همه یکسان نمی باشد. گاهی برخی افراد افسرده تندخو و ستیزه جو می شوند، به این معنی که به خاطر هر موضوع کوچکی سریع عصبانی شده و از کوره در می روند.
مثبت اندیشی یکی از راه های مبارزه با افسردگی می باشد
گاهی برخی افراد به شخص افسرده پیشنهاد می کنند، برای درمان افسردگی سعی کنند به مواردی که دوست دارند فکر کنند و تفکری مثبت داشته باشند. این روش برای از بین بردن ناراحتی های کوتاه مدت که به سراغ فرد می آید مناسب است و افسردگی را درمان نمی کند، بلکه برای این بیماری باید درمان جدی را در پیش گرفت.
افراد افسرده معمولا علاقه ای به مثبت اندیشی و حتی انجام کارهای مورد علاقه خود ندارند. اگر به آنها بگویید فقط به موارد مثبت و چیزهایی که دوست دارد فکر کند، باعث می شود که همیشه خود را سرزنش کنند که چرا نمی توانند مثبت اندیش باشند و مدام با خود تکرار می کنند «دلیلی برای ناراحتی وجود ندارد».
داروهای ضدافسردگی بر روی شخصیت فرد بیمار تاثیرگذار است
برخی از افراد افسرده تصور نادرستی از استفاده از داروهای ضد افسردگی دارند و به همین دلیل به دنبال درمان نمی روند. این داروها بر روی شخصیت افراد تاثیری ندارد، اگر مطابق تجویز و دستورالعمل دکتر مصرف شوند. تاثیرات منفی این داروها زمانی اتفاق می افتد که فرد بدون مشورت با دکتر، این داروها را با دوز اشتباه استفاده می کند. بنابراین در اینگونه مواقع به دکتر مراجعه کرده و مطابق دستور و تجویز وی داروی مناسب را مصزف کنید.
درمان بیماری افسردگی مادام العمر است
این تصور که درمان بیماری افسردگی مادام العمر است، کاملا نادرست می باشد. معمولا برخی از افراد تصور می کنند که اگر درمان این بیماری را آغاز کنند به خصوص زمانی که به مشاور مراجعه می کنند، این پروسه مادام العمر بوده و باید همیشه پایبند به این درمان باشند. لازم به ذکر است که درمان این بیماری به هیچ عنوان پیچیده و طولانی نمی باشد، بلکه گاهی با درد و دل کردن و یا حتی با یک پیشنهاد ساده از طرف درمانگر ممکن است این بیماری درمان شود.
امیدواریم که این مقاله مورد توجهتان قرار گرفته باشد و اگر فردی هستید که از افسردگی رنج می برید، هرچه سریع تر به دنبال درمان آن بروید.
دیدگاهتان را بنویسید