حد مجاز مشاجره در زمان حضور کودکان

مشاجره خانوادگی امری طبیعی می باشد که بین زوجین پیش می آید و اکثر اوقات کودکان در آن موقعیت حضور داشته و شاهد این مشاجرات هستند. گاهی با این بحث ها می توان درس هایی از زندگی را به فرزندان آموخت، اما به خاطر داشته باشید که نباید بحث و مشاجره آنقدر جدی باشد که علاوه بر متشنج کردن جو خانه باعث به وجود آمدن احساس ناامنی در کودکانتان شود. مواردی وجود دارد که والدین موظف می باشند در مشاجرات خود در مقابل کودکانشان رعایت کرده و آنها را به کار نبرند. با ما همراه باشید، در ادامه این موارد را معرفی خواهیم کرد.
منصفانه دعوا کردن
در این قسمت منظور این می باشد که الفاظ و کلمات زشت به کار نبرید، تهدید نکنید و فریاد نزنید، زیرا این کارها علاوه بر اینکه باعث می شود کودکان احساس کنند مسئولیتی که مناسب آنها نیست را بر عهده بگیرند، همانند جلوگیری از دعوای والدین، نیز باعث می شود که احساس ناامنی کنند. گاهی مشاجره زوج ها باعث می شود که الگوی نامناسبی از ازدواج در ذهن بچه ها شکل گرفته و در آینده نتوانند زندگی خود را به درستی اداره و روابط خود را حفظ کنند. سعی کنید در بین مشاجرات خود به کودکانتان بیاموزید که پدر و مادر می توانند در عینی که یکدیگر را دوست دارند، از یکدیگر نیز ناراحت شوند.
کودکان را مجبور به طرفداری نکنید
هیچگاه از فرزند خود نخواهید که بین شما دو نفر یکی را انتخاب کرده و بگوید کدام یک راست می گویید، حتی در بحث های ساده خود هم این کار را انجام ندهید. این کار باعث می شود که کودک به اشتباه فکر کند که جایگاهی در خانواده به دست آورده که می تواند مانع مشاجره والدین با یکدیگر شود. این کار حتی باعث می شود که کودکان با طرفداری از یکی از والدین خود نسبت به دیگری احساس گناه کند که چرا از طرف مقابل طرفداری نکرده اند. بنابراین هیچگاه کودکانی که شاهد مشاجرات هستند را وادار به طرفداری نکنید.
به صورت جداگانه به کودکتان اطمینان دهید
هنگانی که بحث هایتان به پایان رسید، سعی کنید هرکدام به صورت جداگانه با فرزندان خود صحبت کرده و به آنها که شاهد مشاجره بودند، اطمینان دهید که موضوعی نبوده و مشکل برطرف شده، زیرا این کار باعث می شود که کودک مجدد احساس امنیت کرده و از هر گونه بحث و مشاجره در خارج از محیط خانواده جلوگیری شود. گاهی کودکان همانند پدر و مادرشان با خواهر و یا برادرشان، دوستان و یا حتی معلمان خود دعوا می کنند و گاهی این مشاجرات تاثیر خیلی بدی بر روی کودکان گذاشته و باعث افسردگی آنها می شود.
همانطور که گفته شد سعی کنید هیچگاه مقابل فرزندان خود مشاجرات جدی انجام نداده و برخی عبارات را در مقابل آنها بیان نکنید، زیرا این کار باعث می شود که فرزندتان همیشه احساس امنیت داشته و در روحیه و آینده وی تاثیری نگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید