سرسختی روانشناختی
سرسختی روانشناختی
در قرنی که استرس و فشار روانی بیداد می کند و همه آدمها را زیر پای خود له می کند همه می دانند استرس چیست و فشار روانی با آدم چه می کند همه یک طوری حسش کردند و درکش می کنند .
اما اینکه هر کس چقدر می تواند استرس را تحمل کند جای بحث دارد . واقعاً چه چیز باعث می شود دو نفر تحت استرس مساوی باشند و یکی خسته و از پا افتاده و دیگری در کمال آرامش؟
اصطلاحی در روانشناسی هست به نام سر سختی روانشناختی و در مورد افرادی به کار برده می شود که در برابر فشار روانی مقاومند.
برخی از خصوصیات این افراد به شرح زیر است:
۱٫ کنترل بیشری بر زندگی خود دارند.
دو نوع کنترل وجو دارد * کنترل درونی : فرد احساس می کنه خود اوست که اوضاع را کنترل می کند و اگر تصمیمی گرفته می شود خود به این نتیجه رسیده و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر او تحمیل نشده است.
* کنترل بیرونی : فرد احساس می کند فرد دیگری و یا محیط او را کنترل می کنند . در صورتی که احساس کنیم کنترل درونی بر زندگی ما حاکم است احساس آرامش بیشتری می کنیم. مسئولیت اتفاقات را به راحتی می پذیریم پس سعی کنیم امور زندگیمان را خودمان در دست بگیریم و اجازه ندهیم کسی ما را کنترل کند .
نکته مهم : این به این معنی نیست که از امروز جنگ راه بیندازیم که به شما مربوط نیست و چنین است و چنان است همیشه می توانیم در کمال آرامش و احترام و تنها با اقتدار در رفتارمان به دیگران بفهمانیم که تصمیم گیرنده خودمان هستیم . خیلی وقتها لازم نیست پیشنهاد کسی را علناً بپذیرید و یا رد کنید ، پیشنهادات و انتقادات را بشنوید و در نهایت خودتان تصمیم بگیرید شاید در این میان پیشنهاد و یا انتقادی سازنده دریافت کردید.
۲٫ نسبت به آنچه انجام می دهند تعلق خاطر بیشتری دارند.
چه چیز باعث می شود کاری را که انجام می دهید دوست داشته باشید؟
همیشه به این فکر کنید که هدفتان از انجام کاری که می کنید چیست؟آیا این هدف برای شما آرامش به همراه دارد؟
هدفتان را زیبا بنویسید و در معرض دیدتان قرار دهید .آگاهی لحظه به لحظه از هدفی آرامش بخش باعث می شود مسیر را نیز با لذت و بدون استرس طی کنید . کم پیش میاد در مسیری که قرار است عزیزی را ببینید متوجه گرما ، ترافیک و سختی راه بشوید چون هدف مقدس تره و بیشتر ارزش فکر کردن داره.
گاهی اوقات هم لذت درون همان کاری است که می خواهید انجام دهید و هدف، خود مسیر است در هر صورت سعی کنید به هر ترتیبی مسیر را برای خودتان دلپذیر و دوست داشتنی کنید .
۳٫ در قبال عقاید و تغییرات جدید پذیرا باشید.
زمانی می سد که تلاش انسان در تغییر محیط بی نتیجه است پس حالا چه کنیم؟ تنها چیزی که انسانها قادر به کنترل مطلق آن هستند خودشان و شخصیتشان است تعادل مهمترین اصلی است که در روانشناسی مطرح است هر رفتاری که اصطلاح اختلال به خود گرفته در واقع رفتاری است که از تعادل خارج شده.و برای تعادل نیاز به انعطاف داریم اگر بدنی انعطاف پذیر داشته باشیم هنگام راه رفتن بر روی لبه پیاده رو تعادلمان را حفظ خواهیم کرد همیشه حقیقت چیزی نیست که شما فکر می کنید . به موضوعات مختلفی که پیرامون مسئله ای وجود دارد و شما را می آزارد بسیار و بسیار فکر کنید شاید اشکال در ذهن شماست ، در باور شما و اگر می خواهید تعادلتان به هم نخورد در تغییر این باور انعطاف پذیر باشید.
دیدگاهتان را بنویسید