روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها
شما از تاثیر رنگ ها و روانشناسی آن ها چه می دانید ؟
در دنیای امروزی ده ها میلیون رنگ اطراف ما را احاطه کرده است .
هر کدام از این رنگ ها به طور قطع بر رفتار های روزمره ما تاثیراتی را به دنبال خواهد داشت .
به بررسی تاثیراتی که رنگ ها بر رفتار های ما می گذارند روانشناسی رنگ ها گفته می شود .
روانشناسی رنگ ها از دوران اسلام و شاید قبل تر تا به امروز بررسی شده و بر اساس آن فعالیت هایی صورت گرفته است .
روانشناسی رنگ ها در دنیای امروز جای خود را باز کرده و در نقطه نقطه زندگی تاثیر آن مشهود است .
تاثیر روانشناسی رنگ ها بر ما :
همه ما در زندگی خود به بعضی از رنگ ها علاقه بیشتری نشان می دهیم و بیشتر ما را جذب می کند و از ان در محیط اطرافمان تا حتی لباس هایمان به صورت غالب تر استفاده می کنیم .
این رنگ ها هر کدام روانشناسی خاصی دارند که می توانند به احساسات لحظه ای و هیجان های درونی ما و ناخود آگاه ما اشاره کند .
بسته به جنسیت و سن افراد و فرهنگ آن ها چگونگی تاثیرات بر روی آن ها می تواند متفاوت باشد .
به طور مثال : مردان گزارش کرده اند که لباس های قرمز یا رنگ های روشن و شاد برای زنان جذاب تر هستند .
جالب است بدانید که از رنگ ها حتی در حوزه های درمان نیز برای درمان برخی اختلالات و بیماری های ذهنی استفاده می کنند چرا که باعث به وجود آمدن و تقویت روحیه مثبت در بیماران می شود .
چرا رنگ ها مهم و تاثیر گذار هستند ؟
یکی از قوی ترین حس های برای کسب اطلاعات از محیط اطراف و جهان در انسان همواره حس بینایی بوده است .
رنگ ها دارای بار عاطفی و احساسی هستند بنابراین در زندگی همه افراد حضور موثر و فعالی دارند .
شما با استفاده از رنگ ها با محیط اطراف خود ارتباط بیشتری برقرار می کنید و به کسب اطلاعات و درک محیط و حتی جهت یابی می پردازید .
تاثیری که رنگ های موجود در محیط ما بر روی حالات روحی و ذهنی افراد می گذارند را روانشناسی رنگ ها می گویند .
روانشناسی رنگ ها در کجاها کاربرد داد ؟
در درمان بیماری های ذهنی ، تنظیم کردن اهداف شغلی ، کاهش استرس ، جلب اعتماد ، ایجاد روحیه قوی تر و تغییرات مثبت در ذهن و فکر و ارتقای مهارت های ارتباطی از روانشناسی رنگ ها می توان استفاده کرد.
از روانشناسی رنگ ها حتی برای ایجاد توازن و ایجاد انگیزه در یک محیط خنثی و یکنواخت و بی روح نیز می توان استفاده کرد .
شما با استفاده از رنگ های پر انرژی در محیط و المان های مختلف باعث افزایش انرژی ذهن و در نتیجه دریافت بازخورد مثبت از فعالیت های کاری می شوید .
کاربرد های رنگ درمانی :
از زمان های قدیم تا کنون تاثیر رنگ ها بر خلقیات و روحیات افراد مورد توجه متخصصان رنگ درمانی بوده است .
این تحقبقات چنان نتایجی عمیقی را به همراه داشته که برای بسیاری از افراد جدید و غیر منتظره بوده است.
تحقیقات بر روی روانشناسی رنگ ها نشان داده است که استفاده نا مناسب و نا به جا از رنگ ها در مکان های خاص و به کارگیری نا مناسب آن ها در محیط اطراف اشخاص می تواند باعث ایجاد اختلال و آسیب های روحی در اشخاص شود.
کاربرد رنگ ها در دارو ها :
رنگ ها قادر هستند تاثیرات ویژه ای بر روی ذهن و روان انسان ها به وجود بیاورند . شاید جالب باشد بدانید که رنگ ها می تواند باعث بهبود و اثربخشی بیشتر تسکین دهنده ها و مسکن ها باشند.
به طور مثال : از قرص های که رنگ نارنجی یا قرمز دارند در علم داروشناسی به عنوان محرک استفاده می شود .
بر طبق گزارشات رنگ قرص های دارونما یکی از عوامل در اثربخشی آنها محسوب می شود ، همین موضوع باعث شده است از قرص های “رنگ گرم” به عنوان محرک و از قرص های “رنگ سرد” بعنوان آرامبخش استفاده شود .
تاریخچه روانشناسی رنگ ها :
سابقه شروع تحقیقات درباره تاثییرات رنگ ها به زمان بقراط حکیم بر می گردد .
در زمان بقراط افراد اعتقاد داشتند که رنگ ها باعث بهبود شرایط بیماران می شود . از آن زمان به بعد بود که روانشناسی رنگ ها به مرور به وجود آمد و در واقع رنگ درمانی آغاز شد .
شاید این امر درست باشد که رنگ ها به طور مستقیم بر روی درمان نقش نداشته باشند اما با تاثیری که بر روی اعصاب بینایی می گذارند می توانند باعث بر انگیختی فرد به طور مثبت یا منفی شوند .
از منظر روانشناسی رنگ ها چند دسته اند :
در روانشناسی نوین رنگ ها بر اساس تاثیری که بر روی جسم و روح افراد می گذارند و نشان دهنده حالات و وضعیت روانی افراد هستند به سه دسته اصلی تقسیم می شوند :
رنگ های سرد ، رنگ های گرم و رنگ های خنثی
روانشناسی رنگ های سرد :
رنگ های بنفش و آبی و سبز جزو رنگ های سرد محسوب می شوند . این رنگ ها در عین حالی که باعث ایجاد آرامش در افراد می شوند می توانند باعث ایجاد غم و ناراحتی نیز در افراد شوند .
رنگ سبز :
یکی از ویژگی های رنگ سبز آرامش بخشی آن است .به همین دلیل است که این رنگ یکی از پرکاربرد ترین رنگ ها در بخش های بیمارستانی به حساب می آید .
این رنگ جزو رنگ هایی است که به از بین بردن تنش و حفظ صلح و آرامش درونی کمک می کند . افرادی که دارای روحیه ای با پشتکار و دارای شخصیت مثبت و صلح جو هستند از این رنگ بیشتر استفاده می کنند .
رنگ آبی :
این رنگ به عنوان نماد آرامش و اعتماد و همچنین منطق و بهره وری استفاده می شود .رنگ آبی به دلیل این که باعث القاء احساس امنیت در فرد می شود در اتاق های خواب به وفور استفاده می شود .
به خصوص در اتاق های خواب کودکان. تحقیقات نشان داده افرادی که به رنگ آبی علاقه نشان می دهند به وفاداری و صداقت نیز علاقه نشان داده اند .
این افراد درون گرایی بالایی دارند و افرادی وظیفه شناس نیز محسوب می شوند . این رنگ جهت کاهش حساسیت نسبت به درد نیز کاربرد دارد .
رنگ بنفش :
رنگ بنفش به عنوان رنگ دانایی و احترام به کار برده می شود .این رنگ باعث افزایش خلاقیت و افزایش مهارت های حل مساله می شود.
افراد جسور به این رنگ علاقه فراوانی از خود نشان می دهند . این رنگ برای استفاده در محیط کار بسیار مناسب است . یکی از تاثیرات این رنگ بر روی کاهش میگرن و بیماری های ذهنی است .
روانشناسی رنگ های گرم :
رنگ قرمز ، نارنجی و زرد شامل رنگ های گرم هستند . این رنگ ها جزو رنگ های پر شور و هیجان به حساب می آیند . شاید جالب باشه بدانید که این رنگ ها اشتها آور هستند بنابراین ممکن است در رستوران ها به وفوور به چشمتان بخورند .
رنگ قرمز :
ویژگی رنگ قرمز تحریک کنندگی و افزایش فشار خون و ضربان قلب است . این رنگ نماد عشق،هیجان، شور و نشاط و صمیمیت به حساب می آید.
افرادی که معمولا فعال و پر جنب و جوش هستند جزو طرفداران این رنگ هستند.یکی دیگر از ویژگی های افرادی که طرفدار این رنگ هستند زود جوشی و عجولی آنهاست.
بسیاری از آقایان بیان می کنند که این رنگ برایشان تحریک آمیز است . از خاصیت های این رنگ می توان به درمان کسالت و تحریک سیستم عصبی و همچنین ایجاد تحریک جنسی و آدرنالین خون اشاره کرد .
رنگ نارنجی :
رنگ نارنجی در بیان خوش بینی و مثبت اندیشی به کار برده می شود . استفاده بیش از حد از آن باعث افزایش احتیاط در افراد می شود.
کسانی که رنگ نارنجی را دوست دارند معمولا افرادی خانواده دوست و خوش خلق و فداکارند . از این رنگ در جهت افزایش انرژی و کمک به جذب کلسیم استفاده می شود .
رنگ زرد :
رنگ زرد نماد شادی و روشنی است .این رنگ باعث افزایش متابولیسم بدن و افزایش تمرکز می شود . افرادی که عاشق این رنگ هستند افرادی بلند پرواز و عاشق پیشرفت هستند.
آن ها همیشه در تکاپو تلاش هستند . این افراد ،افرادی شوخ طبع و جذاب هستند . این رنگ همچنین باعث بهبود سیستم گوارش نیز می شود .
روانشناسی رنگ های خنثی :
رنگ مشکی و سفید جزو رنگ های خنثی به حساب می آیند .
رنگ سفید:
این رنگ نشان بی گناهی و پاکی است . افرادی که این رنگ را دوست دارند افرادی صلح جو خلاق محسوب می شوند و معمولا افرادی آرام هسند .
آن ها شنونده های خوبی نیز به حساب می آیند . رنگ سفید به دلیل انعکاس نوری که دارد یک رنگ تابستانی به حساب می آید .
رنگ مشکی:
بسیاری از افراد تمایل دارند که از رنگ مشکی در پوشش خود استفاده کنند.
این رنگ نشان دهند ه ی سلطه و قدرت است . در بسیاری از جوامع این رنگ به عنوان نماد غم و اندوه به کار برده می شود . در صورتی که رنگ نشان خوش ذوقی است .
افرادی که به این رنگ علاقه نشان می دهند افرادی هستند محترم و با فکر باز که به نظرات دیگران احترام زیادی می گذارند .
تاثیر روانشناسی رنگ ها در کسب و کار و برندینگ :
امروزه از روانشناسی رنگ ها در کسب و کار و برندینگ به وفور استفاده می شود .
بازاریاب ها یاد گرفته اند از رنگ ها به عنوان یک ماده تاثیر گذار بر احساسات و برداشت مشتری استفاده کنند .
در نتیجه یاد گرفته اند با استفاده از آن ها در کالاها و بسته بندی و خدماتی که ارائه می کنند بتوانند تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارند .
آرم یا لوگو ها یکی از مهم ترین عوامل در جذب مشتری هستند . لوگو ها نشان دهنده خدمات ، شخصیت و محصولات ارائه شده هستند .
روانشناسی رنگ ها و تبلیغات :
در هر شغلی مسلما یکی از مهم ترین موضوعات تبلیغات هستند . برای آن که شما یک کسب و کار خوب داشته باشید این موضوع اهمیت زیادی دارد که از روانشناسی رنگ ها اطلاعات کامل داشته باشید تا بتوانید کسب و کار خود را به رشد بهتری برسانید و به منابع مالی بیشتری دست رسی پیدا کنید .
در رابطه با تاثیر و اهمیت رنگ ها در تبلیغات می توانیم ورزش هایی را مثال بزنیم که بسیار سخت و پر هیجان هستند و در نتیجه باید از رنگ هایی استفاده کند که در ناخود آگاه انسان پیام آرامش را ایجاد کند .
برای تبلیغات می توان عنوان کرد که رنگ آبی برای ایجاد احساس امنیت و آرامش در مخاطب بهترین گزینه است .
همچنین به طور مثال از رنگ سبز می توان در تبلیغاتی که مربوط به محیط زیست و محصولات ارگانیک و طبیعی هستند استفاده کرد . زیرا رنگ سبز در افراد و ناخودآکاه آن ها پیام سلامت را ایجاد می کند .
کاربرد روانشناسی رنگ در زندگی :
اگر شما از خواص و تاثیر رنگ ها اطلاع پیدا کنید متوجه می شوید که در زندگی چقدر کاربرد دارد . از رنگ ها در مسائل پزشکی ، دکوراسیون منزل و طراحی و نحوه لباس پوشیدن و … می توان استفاده کرد .
سخن پایانی :
یادتان باشد رنگ ها شاید خیلی مهم به نظر نرسند . اما واقعیت این است که آن ها تاثیرات بسزایی در خلق و خو و روحیات افراد می گذارند .
برای مثال به افراد افسرده توصیه می شود با ایجاد تغییرات در محیط و دکوراسیون و تغییر رنگ ها خلق و خوی خود را تغییر دهند .
پس برای بهبود کیفیت زندگی خود روانشناسی رنگ ها را جدی بگیرید و از آن در زندگی روزمره استفاده کنید .
دوره پاکسازی هوپونوپونو
دوره پاکسازی هوپونوپونو انگیزشی معمولا به نام های مختلفی شناخته می شود. از جمله ؛ تکنیک پاکسازی ذهن ، تکنیک رها سازی ، تکنیک تبسم و نام های مختلفی که بر روی این مبحث گذاشته شده است.
دوره آشتی با درون
دوره آشتی با درون : شاید شما ندانید اما در دنیای خارج از ذهنتان چیزی جز آنچه در درونتان است پیدا نخواهید کرد .آَشتی با درون خود اولین گام به سمت این دنیای درونتان است .
دیدگاهتان را بنویسید