توهم شغل بازاریابی را دوست داری؟!

توهم شغل بازاریابی را دوست داری؟!
#مقالات
امروزه بازاریابی یکی از مشاغل مهم و پر درآمد دنیاست و همه کسب و کارها بخشی از تمرکز خود را برای تبلیغات و بازاریابی خود می گذارند.
همچنین شغل بازاریابی خود نیازمند عزت نفس و اعتمادبنفس بالا نیز می باشد و اکثر افراد موفق دنیا در بخشی از مسیر موفقیت خود بازاربابی کرده و تکنیک ها و روشهای آن را یادگرفته و در زندگی و شغل خود بکاربرده اند. با این وجود غالب مردم دنیا از شغل بازاریابی خوششان نمی آید.
جالب است بدانیم ما درطول زندگی بدون اینکه متوجه باشیم در شرایط گوناگون به بازاریابی می پردازیم.
- ما برای ثبت نام در مدرسه ای خوب مدارک و نمرات خود را ارائه می دهیم.
- برای ثبت نام یا بورسیه در دانشگاهی خاص ، رزومه و نمرات و عملکرد خودرا ارایه می کنیم.
- برای استخدام در ادارات و شرکت های گوناگون ، رزومه داده و از سوابق ، مهارتها و توانمندیهای خود تعریف و تمجید می کنیم.
- به خواستگاری می رویم و برای جوش خوردن قضیه از هرشیوه ای استفاده کرده و از خانواده و شخصیت و شرایط زندگی خود تعریف و تمجید یابقولی بازاریابی می کنیم.
- حتی اگرشغل ، تخصص ، مغازه و شرکتی داشته باشیم نیز برای معرفی خدمات و تخصصمان تبلیغات وسیعتری انجام می دهیم.
اما چرا مردم از کار مهم و پردرآمدی که به عزت نفس و اعتمادبه نفس آنها بسیار کمک میکند و درتمام طول عمر نیز انجام داده اند بیزارند؟!
- درواقع این امر خوداگاهانه نیست .
چون اگر به زندگی مان نگاه کنیم متوجه می شویم که ما در طول روز مدام از تبلیغات کلامی و بازاریابی برای خود و محصولاتمان و حتی دوستانمان استفاده می کنیم.
مسئله بعدی این است که شاید وقتی به ما می گویند محصولات شرکت ما را بازاریابی کنید ، خوداگاهانه متوجه آن می شویم و خوشمان نمی آید درحالیکه محصولات مورد علاقه و مهارتهای خود و دوستانمان را براحتی تبلیغ می کنیم.
حال اگر شرکت مورد نظر حقوق بالا و مزایای عالی دارد چرا نباید شغل بازاریابی را قبول کرد؟
- مسئله دیگر مقوله عزت نفس است.
منظورم اعتماد بنفس نیست.عزت نفس یعنی حس ارزشمندی.
درواقع افرادی که از بازاریابی بیزارند و بهتر بگویم می ترسند تحمل شنیدن نه را ندارند اما باید این را بلند فریاد زد که بگفته تمام اساتید موفقیت دنیا :
“افرادی که عزت نفس بالا دارند ، هم قدرت نه گفتن دارند و هم قدرت نه شنیدن های زیاد.“
مسئله اینجاست که افرادی که دارای عدم عزت نفس هستند نه های دیگران را به خوب نبودن خود و مهارتشان نسبت می دهند و فکر می کنند حتما زیاد خوب نیستند.
درحالیکه نه یعنی با توجه به موقعیتم الان شرایط یا نیاز ندارم.
این افراد حتی نمی توانند درمقابل خواسته های دیگران نه بگویند. زیرا باز هم این را بخود نسبت داده و نمی خواهند کسی را از خود برنجانند و می ترسند مبادا دیگران از آنها آزرده شده و طردشان کنند. و ترس از طرد شدن باعث می شود که نتوانند نه بگویند و مسئولیت های اضافی قبول کنند.
در نهایت بازاریابی حرفه ای و فروش یکی از مهارتهای ضروری انسان عصر حاضر است که در همه ابعاد زندگی اش کاربرد دارد.
امروز رقابت انقدر زیاد و سخت شده است که حتی رانندگان تاکسی نیز باید به بالا بردن سطح رفتاری و کاری خود فکری کنند و از تبلیغات و خدمات مناسب برای حفظ مشتری استفاده کنند.
بهر جهت اگر در زندگی خود شغلی که مربوط به بازاریابی بوده باشد نداشته اید پیشنهاد می کنیم یکبار امتحان کنید تا خودآگاهانه با نه های آزمایشی روبرو شده و کم کم عزت نفس و اعتماد بنفس تان بیشتر شود.
اعتقاد دارم فردی که عزت نفس بالایی دارد و حس ارزشمندی اش درونی است (یعنی از خود است نه از توجه دیگران) به قله های بلند موفقیت دست پیدا خواهد کرد .
نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید…
دیدگاهتان را بنویسید