آدم زودرنجی نباش!

آدم زودرنجی نباش!
مقدمه
اگر احتمالا شما فرد حساس و زودرنجی هستید که با کوچکترین حرف ها ناراحت و دلگیر می شوید با این کار فقط خودتان را اذیت می کنید.
در این مطلب تمام روش های خلاصی از زودرنجی را برای شما بیان می کنیم.
چگونه از زودرنجی خلاص شویم؟
فرد زود رنج خیلی زود آزرده خاطر می شود، از این رو باید به فکر درمان باشد.
«زن ها و فیلم ها هیچ گاه فراموش نمی کنند»؛ کسانی که بیش از حد زود رنج هستند و رنجش ها را در دل نگه میدارند،
هیچ وقت ناراحتیها، بیاحترامی ها، یا انتقاد ها را از یاد نمی برند.
چرا رنجش ها را در دل نگه می دارید؟
- از همسرتان در برابر آگاهی یافتن از احساسات راستین خود و نیز از خود در برابر واکنش او محافظت می کنید و فکر می کنید که اگر او متوجه احساسات شما شود، ارتباط شما دو تن به پایان رسیده است.
- به این خاطر فهرست بدی ها و دلخوری ها را در ذهن خود نگه می دارید که هرگاه از شما شکایتی کند، وسیله ای برای مقابله به مثل داشته باشید.
- در انتها اینکه دیده اید ابراز عواطف و احساسات، هدردادن هیجاناتتان است، چون شما را به جایی نمی رساند.
اما در عین این که فهرست ناراحتی ها را در ذهن می اندوزید، نمی توانید خود را از توجه به هر واقعه رنجش آور و ناراحت کننده، و حس کردن و در یاد نگه داشتن آن ها باز دارید.
این همه زودرنجی و در دل نگهداشتن این رنجش ها باعث می شود که شما حتی در لحظه های خوش زندگی هم به دلیل حضور این خشم و نارضایتی، نتوانید از مصاحبت با همسرتان لذت ببرید.
چگونه می توانیم بر زودرنجی ها غلبه کنیم؟
اغلب به این خاطر زود رنج هستیم و یا ناراحتی ها را در دل نگه می داریم که به این کار عادت کرده ایم؛ نه آن که تمایلی به انجام آن داشته باشید.
راه های کاهش زودرنجی
– به گفتگوی درونی با خودتان بپردازید.
وقتی که حرف همسرتان شما را ناراحت کرد با خودتان بگویید: من چرا تا این حد منعطف هستم که هر موضوعی می تواند مرا به شکلی در آورد؟
اصلاً این موضوع این قدر مهم است که مرا بیازارد؟
سپس به دنبال دلیلی برای افکارتان باشید؛ آیا منظور او از این حرفی که زد، واقعاً رنجاندن من بود؟ آیا او واقعاً می خواهد مرا آزار دهد؟
اگر منظور او رنجاندن من نیست، پس درواقع چه چیزی می خواسته به من بگوید؟
در حقیقت وقتی در روابط تان با همسرتان خود را به گونه ای تعلیم دهید که حرف های او را بیش از حد منفی و جهت دار تلقی نکنید، می توانید شادتر از همیشه زندگی کنید.
– قدرت تمایز خود را افزایش دهید.
معمولا افراد زودرنج، از نظر عاطفی نمی توانند بین افکار و درک درونی از وجود خودشان تمایز قائل شوند.
هنگامی که درک از هویت شخصی و عقاید اشخاص تا این اندازه با هم در ارتباط باشد، وقتی با عقاید مخالف عقاید خود روبه رو می شود، احساس می کند هویت و شخصیتش مورد هدف قرار گرفته است،
این نوع تفکر بسیار آزاردهنده خواهد بود. برای این که بتوانید بر زودرنجی بیش از حد خود غلبه کنید، بدانید افکار و عقایدتان، هویت اصلی شما نیست و چند عقیده و تفکر نمی تواند نشان دهنده کل وجود شما باشد.
هر چقدر بتوانید عقاید و هویت تان را از هم تفکیک کنید، کمتر آزرده خاطر شده و زندگی شادتری خواهید داشت.
– به دنبال واقعیت باشید.
همیشه واقعیت از همه چیز مهم تر است و اصلاً اهمیتی ندارد که چه کسی این واقعیت را بیان می کند؛ بنابراین اگر برای این موضوع ارزش قائل شوید، هرگز با شنیدن هر حرف یا عقیده ای از طرف همسرتان حتی اگر مخالف با عقاید شما باشد، ناراحت نمی شوید.
– قضاوت کردن صحیح را در خودتان پرورش دهید.
بیشتر مواقع به دنبال این هستیم که خیلی زود به نتایج دلخواه برسیم و معمولاً هم نمی توانیم منظورمان را به درستی بیان کنیم و عمدتاً هم به خاطر خطاهای شناختی زیادی که داریم از صحبت های دیگران برداشت منفی می کنیم و در نتیجه می رنجیم و آزرده خاطر می شویم.
برای رهایی از این شرایط، باید شرایط یک گفت وگوی درست را مهیا کنیم و اصرار نداشته باشیم بدون قضاوت صحیح به نتیجه برسیم. در این صورت است که می توانیم به نتیجه ای مناسب دست پیدا کنیم.
– خودتان را باور کنید.
شما باید یاد بگیرید که رشد کنید و همیشه در مسیر خودسازی و ارتقای روحی پیش روید. وقتی خود را باور داشته باشید، هر مسأله ای نمی تواند شما را ناراحت کند و برنجاند. خود را باور داشته باشید تا از منظرتان، دنیا به مکانی پر از شادی و آرامش تبدیل شود.
نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید…
دیدگاهتان را بنویسید